Publicatiedatum: 10 maart 2023

Wooncompagnie heeft in korte tijd 96 sociale huurwoningen toegevoegd aan haar woningvoorraad in Purmerend. Voor nu een prachtig resultaat, maar lang niet genoeg. Het woonakkoord tussen de gemeente en woningcorporaties voorziet dat voor 2030 ruim 3.600 sociale huurwoningen en circa 1.200 middeldure (huur en/ of duurzaam sociale koop) woningen ontwikkeld worden. 


Onze steen bijdragen aan het sociaal woonakkoord, ja graag!

Jelle van Ooijen, projectontwikkelaar Wooncompagnie: ‘Wooncompagnie draagt heel graag haar steen bij aan het Sociaal Woonakkoord Purmerend. Wij staan in de startblokken om meer te bouwen en véél meer woningzoekenden te helpen aan een thuis. Samen hebben we de gemeente nodig bij het zoeken naar andere geschikte locaties en het harder maken van de reeds bekende zachte locaties'.

De laatste 26 sociale huurwoningen in het Wagenweggebied zijn opgeleverd 
Uitvoerder Edward Groot van Bot Bouw heeft begin dit jaar de sleutels van de 26 sociale huurappartementen overhandigd aan Jelle. Deze sociale huurwoningen zijn inmiddels allemaal al verhuurd aan woningzoekenden. Het project dat is ontworpen door architect Jan Westengen. Boven een deel van deze parkeerplaatsen op het binnenterrein is een dakterras aanwezig waar bewoners kunnen samenkomen. 

Deze 26 nieuwe huurappartementen zijn een aanvulling op de 70 sociale huurwoningen aan de Dopsloot die Bot Bouw vorig jaar heeft opgeleverd aan Wooncompagnie.