Publicatiedatum: 8 november 2022

Symbolisch begin bouw rug-aan-rugwoningen Middenmeer

Bouw 24 sociale huurwoningen aan de Brugstraat voortvarend van start

Aan de Brugstraat ter hoogte van de Havenkade in Middenmeer is Wooncompagnie medio oktober gestart met de bouw van 24 woningen. De sociale huurwoningen zijn verdeeld over drie blokken. Aannemer Wit Wognum is voortvarend aan de slag: inmiddels zijn de eerste palen de grond in geboord. Naar verwachting worden de woningen in de zomer van 2023 opgeleverd.

Start bouw met een feestelijk tintje
Met het gezamenlijk slaan van drie piketpaaltjes werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van de woningen. De paaltjes markeren de plek van de te realiseren nieuwe woningen. De echte eerste paal was eerder die week al de grond in geboord met een enorme heimachine. Directeur-bestuurder van Wooncompagnie Stefan van Schaik, Nic Wit van Wit Wognum en Patrick van Emmerik van AVEM Architecten sloegen tegelijkertijd de paaltjes de grond in.

Rug-aan-rugwoningen
Op de plek aan de Brugstraat worden zogenaamde rug-aan-rugwoningen gebouwd. Dit zijn woningen die met de achtergevels tegen elkaar aan staan waardoor de beschikbare ruimte optimaal wordt gebruikt. Er komen drie blokken van 8 woningen. De woningen worden in de zomer van volgende jaar opgeleverd.

Meer nieuwe woningen bouwen, dat is wat we willen
De in totaal 24 sociale huurwoningen leveren een noodzakelijke bijdrage aan de sociale huursector. Hier krijgen straks een aantal woningzoekenden een fijne plek.