Publicatiedatum: 3 juni 2021

Een hagelnieuw woonconcept voor zowel Wooncompagnie als de nieuwe huurders van het compleet gerenoveerde Winkelmadepark. Het volledige complex in Winkel is na de zomer bewoond door een zeer diverse groep bewoners, met allemaal één overeenkomst. Ze willen samen bouwen aan een hechte community.

Anders wonen
Wonen op Winkelmadepark is straks echt anders wonen. Huurders zetten zich acht uur per maand in voor hun buren en de buurt. Het zijn bewoners die er graag samen voor willen zorgen dat het prettig wonen is in Winkelmadepark. Huurders zijn niet geselecteerd op inschrijf- of woonduur, maar op dezelfde woonwens en instelling.

Inspireren
Wooncompagnie ziet het liefst dat alle mensen zelf kunnen bepalen hoe en waar ze wonen. ‘Er is veel te weinig te kiezen. We zijn trots op dit woonconcept en hopen dat we hiermee ook kunnen inspireren. We willen laten zien een dat sociale huurwoning niet beschouwd mag worden als een voorziening. Iedereen heeft recht op een fijn thuis in een buurt waar mensen voor elkaar klaar staan’, aldus Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie. 

Een steuntje in de rug
De bewoners gaan met elkaar bouwen aan een hechte community. Maar hoe realiseer je dit in coronatijd? Als extra steuntje in de rug is er een community coach aangesteld. Jessica Dekker, buurtconsulent bij Wooncompagnie, vervult deze rol met trots: ‘De kracht van een wijk waar iedereen erbij hoort, is zo groot. Op Winkelmadepark creëren we een betrokken buurt, waar het fijn thuiskomen is. Samen met de voorzitter van de Vereniging van Bewoners ga ik ervoor zorgen dat het concept hier goed uit de startblokken komt. Daarna pakken de bewoners de handschoen zelf verder op. Dat ze hierin succesvol gaan worden, ben ik van overtuigd’.

Een ontmoetingsplek voor jong tot ouder
De gezamenlijke ontmoetingsruimte is dé plek waar iedereen straks samen kan komen en de Vereniging van Bewoners allerlei activiteiten kan organiseren. Binnen het woonconcept op Winkelmadepark is overigens ruimte gecreëerd voor nog een uniek concept. Het Thuishuis is een huis voor (alleenstaande) ouderen met een smalle beurs die op een fijne manier met anderen oud willen worden. Een uniek concept waarbij de ouderen met andere bewoners gemeenschappelijke ruimtes, zoals een huiskamer, keuken, wasruimte, logeerkamer en een tuin of terras delen.

Laatste loodjes bouwwerkzaamheden

Door Bouwbedrijf Tuin B.V. is met man en macht gewerkt aan de bijzondere metamorfose van het Winkelmadepark in hartje Winkel. In de zomer van 2019 startte de complete transformatie van het complex. De verwachte oplevering van de laatste fase is rond de zomer van 2021.