Publicatiedatum: 25 augustus 2021

Wooncompagnie is niet alleen voor nieuwbouw op zoek naar innovatieve en betaalbare bouwmethoden, ook in de renovatiesector zitten we niet stil.

Ontwikkelingslab
In Middelie laten we daarom een aantal woningen renoveren, waarbij gebruik gemaakt wordt van een vernieuwend en duurzaam concept op basis van steenwol. In het eigen ontwikkelingslab in Noord-Holland test de firma Zaanderwijk al jaren nieuwe combinaties van materialen, wat al heeft geresulteerd in een aantal sterk verbeterde onderhoudsmethoden.

Voor de woningen in Middelie wordt gebruik gemaakt van een vernieuwend en duurzaam concept op basis van steenwol. Dit steenwol concept is veel lichter dan andere geveltoepassingen, even brandwerend, uiterst veilig, geluidsdicht, volledig recyclebaar en natuurlijk CO2 neutraal. Doordat het lichter is, kan het op termijn op grote schaal toegepast worden in bijvoorbeeld geprefabriceerde gevels.

Doe maar duurzaam, maar doe het verstandig
Eerst kennis opbouwen, op kleinere schaal testen, verbeteren waar nodig en dan groots toepassen, waardoor de kosten omlaag kunnen. Dit past helemaal bij onze visie op duurzaamheid. Doe maar duurzaam, maar doe het verstandig.

Zo hopen we samen met onze partners toe te werken naar het steeds meer verduurzamen van de bouwsector, zonder dat dit ten koste gaat van de betaalbaarheid.