Publicatiedatum: 23 mei 2023

In Landsheer, de nieuwste uitbreidingswijk van Warmenhuizen, verrijzen 31 koopwoningen en 34 sociale huurwoningen. De bouw van deze woningen startte eerder dit jaar. Hoog tijd om samen met de toekomstige bewoners bij dit bijzondere moment stil te staan. Wethouder Simco Kruijer van gemeente Schagen, Peter Langenberg, directeur bij ZeemanVastgoed, Jelle van Ooijen, procesmanager bij Wooncompagnie en Johan Bombach, directeur bij Trebbe, markeerden deze mijlpaal door het hijsen van de vlag.

Wethouder Simco Kruijer: “Ik ben blij dat de bouw van de nieuwe wijk Landsheer zo voorspoedig verloopt. Het wordt een mooie en gevarieerde wijk. Fijn dat we in samenwerking met ZeemanVastgoed, Trebbe en Wooncompagnie weer een flink aantal betaalbare woningen kunnen bouwen voor onze inwoners.”

Landsheer Warmenhuizen; woongeluk voor een brede doelgroep
Landsheer, een ontwikkeling van ZeemanVastgoed en de gemeente Schagen, is de nieuwste wijk van Warmenhuizen en ligt dicht bij het centrum. In Landsheer komen in totaal 153 woningen voor zowel de verkoop als sociale huur. Doordat er woningen in veel verschillende types en prijsklassen komen, biedt Landsheer een thuis aan iedereen. De fase waar onlangs de bouw van startte omvat 65 woningen. Hiervan zijn 34 woningen bestemd voor de sociale verhuur door Wooncompagnie. 

Uit de lange wachtrij
Jelle van Ooijen, procesmanager van Wooncompagnie: 'Als woningcorporatie - die zorgt voor betaalbare woningen voor mensen voor wie de koopsector onbereikbaar is – zijn we blij dat dit plan maar liefst 34 sociale huurwoningen bevat. We dragen daarmee niet alleen bij aan de diversiteit van deze wijk, we bieden zo ook 34 gezinnen de kans om uit die lange wachtrij te stappen'.  De woningen worden naar verwachting eind 2023 opgeleverd. 

Een dorpse wijk met herkenbare uitstraling
Architectenbureau BBHD uit Alkmaar heeft de woningen ontworpen. Verschillende kleuren baksteen gecombineerd met verschillende kleuren dakpannen geven de woningen een warme uitstraling. Op enkele woningen siert een puntgevel met dwarskap. De woningen zijn verdeeld over twaalf blokken en uitgevoerd in drie verschillende types. Het wordt een herkenbare, dorpse woonwijk met een hedendaagse uitstraling die past bij Warmenhuizen. De eenduidige architectuur zorgt voor rust en samenhang, de variatie in kleur, materiaal en typologie zorgt voor variatie.

Hoog wooncomfort, betaalbare energielast
De woningen zijn energiezuinig en beschikken over een betaalbare energielast voor de bewoners, zonder in te boeten op wooncomfort. Dit wordt bereikt door onder andere hoge isolatiewaarden, HR++ glas en een ventilatiewarmtepomp gecombineerd met eco-radiatoren. Voor de opwekking van elektriciteit worden pv-panelen op het dak geplaatst. Ook gezonde binnenlucht is geborgd doordat er twee CO2-sensoren de binnenlucht continu monitoren en waar nodig de ventilatie bijsturen.