Publicatiedatum: 25 november 2020

Op dinsdag 24 november jl. hebben de eerste bewoners van het Regioplein in Schagen hun sleutels in ontvangst genomen. Dit bouwproject omvat 46 appartementen die in korte tijd modulair zijn gebouwd. Ondanks de huidige coronamaatregelen was het toch een heugelijke dag voor de nieuwe huurders.

Een hagelnieuw appartement

De eerste 18 appartementen werden dinsdag 24 november jl. opgeleverd. Een van de gelukkigen is Ellis Looij die samen met een van haar dochters haar intrek gaat nemen in het appartement. ‘Voor ons een nieuwe plek en een nieuw begin in ons vertrouwde Schagen’.

De heer en mevrouw IJsselstein zijn alvast druk met het inmeten van het nieuwe appartement.
Ze krijgen op 10 december officieel de sleutel overhandigd. ‘We komen uit een huis waar we 48 jaar hebben gewoond, dus dat doet wel een beetje zeer om daar afscheid van te nemen. Toch gaan we ondanks onze hoge leeftijd van 92 en 88 jaar voor deze grote stap. We hopen hier nog een jaar of wat te mogen genieten en over een kleine twee jaar ons 70 jarig huwelijksjubileum te mogen vieren!’

Gerard en Carolien Kroon laten een ruime eengezinswoning achter in ’t Zand. ‘Tijd dat een ander gezin hier gebruik van kan maken. Onze tuin zullen wij wel missen, maar we lossen dat op door heel Schagen als onze eigen tuin te beschouwen’.

Schoolvoorbeeld
Wooncompagnie zet zich graag in voor betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid van sociale huurwoningen. Dit modulaire bouwproject is een schoolvoorbeeld waarbij deze drie thema’s naadloos op elkaar aansluiten. Met deze methode wordt kostenefficiënter gebouwd, waardoor de huren zo laag mogelijk kunnen worden gehouden. Ook zorgt deze manier van bouwen voor beduidend minder afval, minder verkeersbewegingen en een aanzienlijk lagere stikstofuitstoot. Verder is de bouwtijd korter, mede vanwege het feit dat de woningmodules binnen in een fabriek worden geproduceerd en kant en klaar op de bouwlocatie worden geplaatst. Wooncompagnie ziet modulair bouwen als belangrijk onderdeel van de oplossing om de wachtlijsten voor sociale huurwoningen te verkorten.

Tussenwoningen

Van de in totaal 46 appartementen aan het Regioplein in Schagen zijn er ook 9 bestemd als zogenaamde ‘tussenwoningen’ voor Prinsenstichting. Deze appartementen worden toegewezen aan jongeren met een licht verstandelijke beperking die nu in de Schar (dit is een behandelcentrum van Prinsenstichting) wonen maar klaar zijn met hun behandeling of elders wonen.