Publicatiedatum: 30 september 2021

Bij bouwproject Westerpark in Schagen is graffitikunst te zien van Schagenees Bob Timmer. Hij nam een kunstdoek onder handen en onthulde deze donderdag 30 september samen met wethouder Joke Kruit. Het kunstdoek hangt aan een van de bouwhekken van aannemer Van Wijnen en geeft daarmee de bouwplaats extra kleur.

Wethouder Joke Kruit draagt kunstenaars in Schagen een warm hart toe. ‘Kijken naar kunst verrijkt mijn leven, omdat het zorgt voor ontmoeting en een gesprek Kunst brengt mij even los uit de realiteit van alledag. Het geeft me inspiratie om ‘out of the box’ te kunnen denken, hetgeen van pas komt in mijn werk. Ik wil graffitikunst graag een podium bieden om het meer bekendheid te geven. Daarom ben ik heel blij met deze actie van Wooncompagnie in samenwerking met Bob Timmer, oftewel Mr. Metro.’

Mr. Metro Graffiti
In graffitiland is Bob zeker geen onbekende. Tijdens zijn treinreizen naar zijn werk tekende hij met regelmaat de voorpagina van de krant Metro opnieuw in en postte zijn ontwerpen op Instagram. Van het een kwam het ander, met als hoogtepunt een spetterende cover voor de New Yorkse editie van de Metro. Toch zit hij nog steeds op zijn vertrouwde nest in Schagen. ‘Ik sta op voorpagina’s van kranten in steden waar ik zelf nog nooit geweest ben, maar het blijft leuk om iets voor mijn eigen stad te mogen maken. Toen ik door wethouder Kruit voor dit project werd benaderd en met haar sprak over de insteek, waardeerde ik het enorm dat ze me hierin vertrouwt en de vrije hand geeft. Uiteraard heb ik wel de wensen van de buurtbewoners in het kunstdoek verwerkt.’  

Sfeerbepalend
‘Op deze manier wordt onze bouwplaats leuk om naar te kijken’, aldus Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie. ‘Het idee is ontstaan bij één van de buurtbewoners. We waarderen het dat zij zelf met initiatieven komen. Doordat ze zich bekommeren om hun leefomgeving, bepalen zij de sfeer en maken zo het verschil in de buurt. Dit kunstdoek geeft de bouwplaats een vrolijke noot’.

De bouw van de sociale huurwoningen in Westerpark verloopt volgens plan. Naar verwachting worden de 35 woningen in april 2022 opgeleverd.