Publicatiedatum: 23 maart 2021

Reactie termijn gesloten, selectieprocedure loopt

Binnen de afdeling Buurten zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven:

Gebiedsregisseur regio Zuid  (bij voorkeur 36 uur per week)

Teamleider met een groot sociaal netwerk

Kun jij coachend leidinggeven? Vind je het leuk om lokale samenwerking te stimuleren en ga je doelstellingen voor een gebied niet uit de weg? Dan maakt dit jou de geschikte kandidaat!

Je stuurt twee resultaatverantwoordelijke buurtteams aan, onderhoudt contacten met belanghouders en werkt samen met bewoners aan buurten waar iedereen erbij hoort. 

Jij verbindt strategie aan snelle acties, zoekt de samenwerking op en houdt graag de regie. Dat komt goed van pas, want als Gebiedsregisseur werk je samen met onze buurtteams, bewoners en belanghouders aan vitale buurten en wijken. Dat vraagt om daadkracht, flexibiliteit, tact en maatschappelijke betrokkenheid. Wat denk je: kom jij in de buurt?

Hoe beweeglijk ben jij?
De afdeling Buurten is verantwoordelijk voor de contacten met lokale en regionale belanghouders en voor het bijdragen aan een aangenaam woonklimaat in buurten en wijken. Binnen de afdeling werken Buurtconsulenten en Buurtbeheerders samen in vier Buurtteams. Twee Gebiedsregisseurs geven leiding aan deze Buurtteams en werken in het Regieteam samen met team Strategie. Buurten is volop in beweging.

Ben jij soepel, snel en strategisch?
Wooncompagnie wil de samenwerking met bewoners, belanghouders en maatschappelijke partners op lokaal niveau verder versterken. Als Gebiedsregisseur sta je midden op dit tactische kruispunt. Aan de ene kant verbind je extern met intern door afstemming te zoeken en afspraken te maken met huurdersorganisaties, gemeenten en partners. Aan de andere kant verbind je strategie met operatie door jouw gebiedsdoelstellingen voor de langere termijn van acties op korte termijn te voorzien. Bepaald geen eenvoudige opgave, wel eentje die cruciaal is voor Wooncompagnie.

Het werkgebied van de Gebiedsregisseurs is opgedeeld in twee gebieden, regio Noord (Schagen en Hollands Kroon) en Zuid (Purmerend e.o. en Waterland e.o.).

Hoeveel uithoudingsvermogen heb jij?
Je werkt als Gebiedsregisseur in de regio Zuid. In deze regio werk je met twee Buurtteams. Jouw baan is even uitdagend als veelomvattend.

De Gebiedsregisseur:

 • Is verantwoordelijk voor het realiseren van de gebiedsdoelstellingen van Wooncompagnie
 • Zorgt voor optimale samenwerking met de lokale belanghouders
 • Geeft coachend leiding aan de Buurtteams

 1. Realiseren gebiedsdoelstellingen
 • Je bent samen met de resultaatverantwoordelijke teams in jouw regio verantwoordelijk voor het benoemen en realiseren van de gebiedsresultaten van Wooncompagnie.
 • Je bent aanspreekbaar op de bijdrage van Wooncompagnie aan een aangenaam woonklimaat.
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van jaarafspraken met gemeenten (jaarschijf).
 • Je maakt analyses van het woonklimaat in buurten en wijken en ontwikkelt een visie op de ontwikkeling daarvan.
 • Je signaleert maatschappelijke vraagstukken op het gebied van wonen en leefbaarheid en vertaalt ze in een innovatieve aanpak.

 1. Lokale samenwerking
 • Je bouwt een sterke samenwerking op in het netwerk van lokale belanghouders en zorgt ervoor dat zij Wooncompagnie als een betrouwbare partner ervaren.
 • Je bent relatiebeheerder op het sociaal domein (wonen/zorg/welzijn/leefbaarheid) en zorgt daarbinnen voor afstemming van initiatieven.
 • Je stimuleert lokale bewonersparticipatie (accounthouder huurdersverenigingen) en versterkt waar mogelijk de invloed van bewoners.
 • Je bent accounthouder op het thema maatschappelijk vastgoed / maatschappelijke huisvesting.
 • Je werkt nauw samen met teams en collega’s binnen Wooncompagnie en organiseert een effectief wijk/buurtoverleg.

 1. Coachend leidinggeven
 • Je beweegt in de leidinggevende rol van teamleider naar coachend leidinggevende van resultaatverantwoordelijke teams, waarin medewerkers elkaar aanspreken. Hierin kun je gemakkelijk schakelen tussen verschillende leiderschapsstijlen.
 • Je bent budget- en resultaatverantwoordelijk voor het teambudget, het leefbaarheidsbudget en de inzet van het buurtdeel van het onderhoudsbudget.
 • Je maakt een jaarplan met meetbare resultaatafspraken en bent verantwoordelijk voor het optimaliseren en beheersen van het totale proces (incl. informatievoorziening).
 • Je faciliteert en stimuleert horizontale afstemming tussen teams en medewerkers.

 

Wat is ónze conditie?
We verwachten dat je een visie hebt op de rol die Wooncompagnie in buurten en wijken kan spelen. Een visie die je inspirerend weet over te brengen op je collega’s. Jouw HBO werk- en denkniveau wordt ondersteund met een afgeronde opleiding.

Wanneer kom jij in de buurt?
Je hebt affiniteit met leidinggeven en je draagt actief bij aan het werken met resultaatverantwoordelijke teams. Je kunt je mening goed verwoorden en bent in staat om een sterk netwerk te bouwen vanuit gelijkwaardig partnerschap. Samenwerking is in deze functie is cruciaal, zowel extern (met de lokale belanghouders) als intern.

Je beschikt over kennis van de benodigde wet- en regelgeving. Je bent in bezit van rijbewijs B.

Welke uitdaging bieden we jou?
We bieden je een uitdagende functie, met volop mogelijkheden om er je eigen kleur aan te geven. De functie van Gebiedsregisseur is ingedeeld in salarisschaal L van de CAO Woondiensten met een salarisbereik van Euro 4.368 – 6.068 bruto per maand bij 36 uur per week. Jouw individuele inschaling bij aanstelling is afhankelijk van ervaring en opleiding. Verder bieden we flexibele werktijden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat is jouw warming up?
In het sollicitatiegesprek vragen we je onder meer een pitch te geven op basis van de vraag: waarom ben jij de meest geschikte kandidaat voor deze functie? Heb je nog specifieke vragen of wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Arjen Zandstra, Regisseur Strategie, via de e-mail: a.zandstra@wooncompagnie.nl.

Sta je in de startblokken?
Ben je enthousiast geworden over deze functie en herken je jezelf in het profiel? Aarzel dan niet en reageer! Motiveer jouw sollicitatie in een brief met curriculum vitae. Je kunt je sollicitatie vóór 2 april aanstaande per mail sturen aan   Ellen de Witte, personeelszaken@wooncompagnie.nl.