Publicatiedatum: 26 november 2020

De eerste paal van 70 nieuwe sociale huurwoningen geslagen
Bij het nieuwbouwproject aan de Lambertus Huisengastraat (Wagenweggebied) in Purmerend is de eerste paal van in totaal 70 sociale huurwoningen, handmatig in de grond geslagen. Wethouder Thijs Kroese, van de gemeente Purmerend en directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie staken samen de handen uit de mouwen. De heistelling zelf was even ‘under construction’, maar er is geen tijd te verliezen. De heipalen moeten de grond in, omdat de 70 sociale huurwoningen er zo snel mogelijk moeten komen.

Broodnodige sociale huurwoningen
Verdeeld over drie bouwblokken worden in totaal 70 nieuwe sociale huurappartementen gebouwd; broodnodige huurwoningen voor de gemeente Purmerend. ‘De wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn veel te lang. Daarom werken we keihard aan nieuwe woningen. Een deel van die woningen is gepland in het Wagenweggebied. Dit gebied wordt getransformeerd van bedrijventerrein naar een levendige stadse wijk. Deze 70 sociale huurwoningen leveren een goede bijdrage. Hier krijgen straks 70 huishoudens eindelijk een plek. Ik ben erg blij dat de eerste paal de grond in is en kijk uit naar het moment dat de eerste huurders hun intrek kunnen nemen’, aldus wethouder Thijs Kroese.

Trots maar nuchter
‘Wooncompagnie is ontzettend trots op een nieuwbouwproject met deze aantallen huurwoningen, maar blijft tegelijkertijd ook nuchter. Woningzoekenden in Purmerend worden geconfronteerd met één van de langste wachttijden in Nederland. Zelfs met projecten van deze omvang lopen we het tekort aan woningen nog niet in. Daarom blijven wij zoeken naar ontwikkellocaties’, aldus Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie. ‘Gelukkig staan de neuzen van  de gemeente Purmerend en Wooncompagnie dezelfde kant op. Wij verwachten dan ook nog veel vaker op verschillende bouwplaatsen te staan en zelf ons symbolische steentje bij te dragen aan de heiwerkzaamheden’.

Uw woning op Woonmatch
De verwachte oplevering van het eerste blok is eind 2021; de twee andere blokken volgen in 2022.
De woningen zullen tegen die tijd dat ze worden opgeleverd worden geadverteerd op de website van Woonmatch Waterland.