Publicatiedatum: 9 oktober 2023

Bij project Noorderlicht in Warmenhuizen hangt de vlag in de top. Hier werd op 5 oktober het hoogste punt bereikt van de eerste 48 woningen. Een moment dat met een vitamineboost werd gevierd in aanwezigheid van alle betrokken partijen.

Prefab metselwerk en badkamers
Project Noorderlicht ligt op de grens van Warmenhuizen en Tuitjenhorn. De eerste fase bestaat uit 48 woningen. De bouw van deze woningen ligt in handen van de Toekomst Groep. De prefab betonnen casco’s zijn voorzien van prefab metselwerk aan de buitengevel. Inmiddels is een groot deel van de kappen geplaatst, waarmee het hoogste punt is bereikt. Gemeente Schagen, Wooncompagnie, K_Dekker bouw & infra en Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen waren allen aanwezig om deze belangrijke mijlpaal te markeren. Bovendien zorgde de foodtruck van Vitamine Bo voor een extra vitamineboost voor de werknemers en genodigden.

In oktober start ook de bouw van de tien rug-aan-rug woningen. Deze woningen krijgen een houten draagconstructie. Ook komen er prefab badkamers.

Project Noorderlicht
Door de handen ineen te slaan hebben de bouwondernemers het initiatief genomen om met dit project o.a. Oekraïense vluchtelingen te helpen. Project Noorderlicht is een samenwerking van de Gemeente Schagen, Wooncompagnie, K_Dekker bouw & infra b.v. en Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen. Ook de dorpsraden uit Warmenhuizen en Tuitjenhorn zijn nauw bij de ontwikkeling betrokken. In totaal worden 120 tijdelijke sociale huurwoningen gebouwd, waarvan er in fase 1 58 worden gerealiseerd.