Publicatiedatum: 6 november 2019

Bewust worden en oriënteren stonden centraal
Dinsdag 5 november bezochten ongeveer 50 geïnteresseerden de informatiebijeenkomst Langer Zelfstandig Thuis Wonen in het Dorpshuis in Waarland. Veel mensen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, maar weten niet altijd even goed wat de mogelijkheden zijn. Tijdens deze avond kregen de aanwezigen, wonend in een koop- of huurwoning, advies dat op hun situatie van toepassing was. De bijeenkomst werd georganiseerd door Wonen Plus Welzijn, de gemeente Schagen en Wooncompagnie.

 

Opzet informatiebijeenkomst
Alle bezoekers werden welkom geheten door de Ouderenbond. Aansluitend presenteerde Wooncompagnie, Wijkteam Schagen, Wonen Plus Welzijn en Brandweer Schagen in het kort wat hun organisatie kan betekenen voor mensen die langer zelfstandig thuis willen wonen. Informatie op maat konden de bezoekers ophalen bij de verschillende kraampjes van deze organisaties. De Brandweer zal waarschijnlijk weer een flink aantal woningchecks uitvoeren en ook wijkagent Cees Stoop was aanwezig om mensen passend advies te geven over de veiligheid van hun woning. Ook Graag Gedaan Waarland, die onder andere vrijwilligers inzet voor vervoersvragen, was aanwezig. De meeste bezoekers oriënteerden zich op stappen die zij in de toekomst moeten zetten. “Nu kan ik mij prima redden maar dit informatieboekje neem ik mooi mee, je weet tenslotte maar nooit”, aldus een van de bezoekers die een vervoersboekje van de gemeente Schagen meenam. 

 

Informatie op maat
Ton Bes, voorzitter WSV KBO, verwelkomde deze avond alle bezoekers en is blij met de opkomst. Over het verloop van de avond vertelt hij het volgende: Veel aanwezigen waren zich aan het oriënteren: Wat is mogelijk als je zo lang mogelijk wil blijven wonen in het huis waar je nu woont? Waar moet ik aan denken en wie kan mij daarbij helpen? Doordat mensen na het plenaire deel ook persoonlijk vragen konden stellen, weten zij precies wat in hun geval de mogelijkheden zijn. Voor nu en de toekomst. Dat is wel zo prettig.’

            
Ook bijeenkomsten in Schagen en Tuitjenhorn

Deze informatiebijeenkomst met het thema Langer zelfstandig thuis wonen was de tweede uit een serie van vier. Uit de evaluatieformulieren die bezoekers invulden, blijkt dat zij de bijeenkomst positief hebben ervaren. Vanuit de organisatie wordt gekeken hoe de informatie nog beter toegespitst kan worden op de aanwezigen. In 2020 worden in Tuitjenhorn en Schagen vergelijkbare informatiebijeenkomsten georganiseerd. Zodra de data geprikt zijn, wordt dit bekend gemaakt.

 

Bent u 65 jaar of ouder en wilt u nu alvast informatie over langer zelfstandig thuis wonen? Dan kunt u altijd contact opnemen met Wonen Plus Welzijn. Een van de senior woonadviseurs komt dan bij u thuis langs om u te vertellen over de mogelijkheden. Meer informatie hierover: www.wonenpluswelzijn.nl of neemt u contact op met het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn; 0224-291042.