Publicatiedatum: 21 oktober 2019

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, wat zijn hierbij de mogelijkheden? Veel mensen weten dat niet goed. Tijdens deze speciale bijeenkomst op 5 november vanaf half acht in het dorpshuis Waarland, krijgen bezoekers daar antwoord op. De bijeenkomst start met een algemene presentatie aan alle aanwezigen. Daarna kunnen bezoekers terecht bij kraampjes voor advies op maat. De Ouderenbond, het wijkteam van de gemeente Schagen, Wooncompagnie en WonenPlusWelzijn en de brandweer geven algemene informatie en beantwoorden individuele vragen. De bijeenkomst vindt plaats op 5 november van 19.30-21.30 uur in het Dorpshuis Waarland in de Waarlandse Polderzaal.

Opzet informatiebijeenkomst
Alle aanwezigen worden welkom geheten door de Ouderenbond. Daarna vervolgt het plenaire deel van de avond met een presentatie van het wijkteam, zij leggen uit wat zij voor de bezoekers kunnen betekenen. Wooncompagnie geeft aansluitend onder meer uitleg over hoe men zich in kan schrijven voor een sociale huurwoning. WonenPlusWelzijn legt uit wanneer en waarvoor mensen de speciale woonadviseurs kan inschakelen. De Brandweer sluit het gezamenlijke deel af. Naar aanleiding van de eerste bijeenkomst in Petten hebben zij 15 huiscontroles uitgevoerd. De uitkomsten hiervan worden gedeeld met alle aanwezigen, zo weet iedereen hoe een huis brandveilig te maken. Vervolgens kunnen bezoekers bij verschillende kraampjes van deze partijen de informatie ophalen waar zij naar op zoek zijn.

Welke hulp is mogelijk?
Waar moet ik aan denken als ik zo lang mogelijk zelfstandig wil wonen? Wat zijn de mogelijkheden binnen mijn eigen of andere woning? Welke partijen kunnen me ondersteunen? Op deze en andere vragen krijgen bezoekers tijdens de bijeenkomsten persoonlijk antwoord.

Informatie op maat
Ton Bes, voorzitter WSV KBO zegt erover: ‘We hopen met deze informatiebijeenkomst dat mensen wel hun weg weten te vinden binnen de mogelijkheden die er zijn, zodat ze prettig kunnen blijven wonen op hun huidige plek. Of dat ze weten hoe ze kunnen zoeken naar een andere woning, als mensen hiervoor kiezen.’
Waar, wanneer en hoe laat?
De bijeenkomst vindt plaats op 5 november van 19.30-21.30 uur in de Waarlandse Polderzaal in het Dorpshuis in Waarland. De bezoekers worden ontvangen met een lekker kopje koffie, de presentatie begint om 19.30 uur.

In 2020 meer bijeenkomsten
Ook volgend jaar worden bijeenkomsten met het onderwerp ‘langer zelfstandig thuis wonen’ georganiseerd. In januari in Tuitjenhorn en in februari in Schagen. Meer informatie hierover volgt later.