Publicatiedatum: 25 juli 2023

Aan de Sportlaan in Wieringerwaard verrijzen binnenkort 16 levensloopbestendige woningen als paddenstoelen uit de grond. In oktober 2023 start de bouw en als alles volgens planning gaat, zijn de woningen voor de zomer van 2024 al klaar!

Een leven lang mee
In Hollands Kroon is Wooncompagnie volop bezig de sociale huurvoorraad uit te breiden én te vernieuwen. Naast nieuwbouwplannen in Middenmeer, ’t Veld, Winkel en Wieringerwerf worden in Wieringerwaard 16 woningen toegevoegd die een leven lang passen bij de bewoners. Stefan van Schaik: ‘Wij doen graag wat ter plekke nodig is. In Wieringerwaard zijn dat levensbestendige woningen. Woningen die geschikt zijn om in te blijven wonen, ook als de levensomstandigheden veranderen door bijvoorbeeld ouderdom, een ziekte of een handicap. Het voelt goed om dat samen met een familiebedrijf als Trebbe te realiseren’.

Wonen is de basis
Trebbe ontwikkelt en bouwt al meer dan 110 jaar woningen. Johan Bombach, Directeur bij Trebbe: ‘Vanuit onze klantgerichte aanpak houden we altijd rekening met het budget van de klant. Daarom werken we met een slimme basis die we de naam ‘Trebbe BasisWonen’ hebben gegeven. De woningen zijn compleet, toekomstbestendig, aan te passen aan de energieambities én hebben een hoge kwaliteit’.

Een thuis op maat
Voor Wooncompagnie betekent dit een kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar uitgangspunt dat voldoende flexibiliteit biedt om er een ‘thuis op maat’ van te maken. Ook al moeten de volumes omhoog – een woningtekort van 400.000 woningen is om wakker van te liggen – betekent het niet dat Wooncompagnie inzet op ‘copy paste’ woningen. Ieder gebied vraagt immers maatwerk. Met dit concept van Trebbe kan Wooncompagnie snel, betaalbare, kwalitatieve woningen toevoegen aan haar woonvoorraad en toch maatwerk toepassen. Partner is dit project is Spaansen Bouwsystemen. Zij zijn de casco-leverancier van de Trebbe BasisWoning. Het bestaande betoncasco van Spaansen, inclusief instortvoorzieningen zoals elektra- en waterleidingen, vormt de basis.

Comfortabel en toekomstbestendig wonen
De woningen hebben een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn nog twee slaapkamers, een extra toilet en een berging aanwezig. De woningen zijn voorzien van een elektrische warmtepomp en zonnepanelen, waardoor de woningen energiezuinig zijn. Elke woning heeft een tuin met een berging.

Om te kunnen reageren op deze woningen is het belangrijk dat woningzoekenden ingeschreven staan als woningzoekende bij Woonmatch Kop van Noord Holland. De woningen worden ongeveer twee maanden vóór oplevering op Woonmatch geadverteerd.