Publicatiedatum: 8 september 2020

Er is voor Wooncompagnie en Bouwbedrijf Tuin B.V. nog genoeg werk aan de winkel. Met man en macht is gewerkt aan de bijzondere metamorfose van het Winkelmadepark in hartje Winkel. En met resultaat. Woensdag 8 september is een feestelijke dag, want naast de oplevering van gebouw 3, is ook voor fase 2 het officiële startsein gegeven.

Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie: ‘Bij Wooncompagnie zijn we bijzonder trots op dit project en op onze samenwerking met Bouwbedrijf Tuin.’ Met vol vertrouwen kijken wij dan ook uit naar de realisatie van fase 2.’

Een complete metamorfose
Bouwbedrijf Tuin is vanaf juli 2019 aan de slag met de renovatie en transformatie van het complex en het resultaat mag er zijn. De metamorfose is zo groot, dat voorbijgangers twijfelen of het nieuwbouw- of renovatieproject betreft.

Moniek Tuin, directielid van Bouwbedrijf Tuin: ‘Het blijft elke keer weer bijzonder om te zien wat je met elkaar kunt bereiken. Het is nog gaver dat wij dit speciale concept uit hebben mogen voeren voor en met partijen die elkaar goed kennen en op elkaar ingespeeld zijn. Wij zijn trots dat wij fase 1 voor Wooncompagnie hebben gerealiseerd en dat we dit bij fase 2 weer mogen doen.’

Fase 2 Winkelmadepark
De tweede fase van Winkelmade park bestaat uit 34 woningen, waarvan 7 eengezinswoningen en totaal 27 appartementen. Er worden 7 eengezinswoningen gerealiseerd door het samenvoegen van twee boven elkaar gelegen appartementen. Van de totaal 27 appartementen worden er 7 grotere appartementen gerealiseerd door het samenvoegen van twee naast elkaar gelegen appartementen op de begane grond. De verwachte oplevering is rond de zomer van 2021.

Anders wonen
Wonen in het project Winkelmadepark is anders wonen. Toekomstige bewoners zijn bij de toewijzing geselecteerd op hun instelling en enthousiasme. Bewoners die omkijken naar elkaar en samen met hun buren ervoor willen zorgen dat het prettig wonen is in Winkelmadepark. Iedere bewoner zet zich acht uur per maand in voor de buren en de buurt, waarbij ze kunnen kiezen uit diverse opties, zoals bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan het gemeenschappelijk groen of het organiseren van gemeenschappelijke activiteiten.

Prettig Wonen doe je Samen
‘Als er iets duidelijk is geworden tijdens gesprekken met de bewoners, is dat mensen het ‘buurtgevoel’ missen. Klaar staan voor elkaar, een gevoel van verbroedering’, aldus Jan Berghout, procesmanager van Wooncompagnie. In juli zijn de eerste woningen opgeleverd van gebouw 1 en 5 opgeleverd en de eerste gezellige kennismakingsborrel heeft al plaatsgevonden. Vandaag levert Wooncompagnie wederom 14 woningen op in gebouw 3.

Winkelmade community app 
Via een Winkelmade community app maakt Wooncompagnie het de bewoners zo makkelijk mogelijk om elkaar om hulp te vragen of hun kennis of kunde aan te bieden. Wonen hoe het vroeger was,  maar mét de moderne hulpmiddelen van deze tijd.