Publicatiedatum: 3 november 2023

Wethouder Marisa Kes en directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie hebben hun handtekeningen gezet onder de overeenkomst om 28 sociale huurwoningen te bouwen aan de Noorderstraat in Edam. Momenteel staan daar twintig sociale huurwoningen die aan vervanging toe zijn. Wooncompagnie heeft een plan ontwikkeld om die te slopen en te vervangen voor 24 beneden-bovenwoningen en vier eengezinswoningen.

Senioren, starters en kleine gezinnen
Het nieuwbouwplan heeft drie woningblokken die passend zijn binnen de Noorderstraat en inzetbaar voor verschillende doelgroepen. ‘We zijn blij dat er in Edam met de komst van de beneden- bovenwoningen en de eengezinswoningen zowel senioren, starters en kleine gezinnen hier een thuis kunnen vinden.’ aldus Stefan van Schaik.

‘Opnieuw een stap gezet’
Wethouder Marisa Kes: ‘We hebben weer een stap gezet in onze ambities om zoveel mogelijk woningen voor iedere doelgroep te kunnen bouwen. We zijn er trots op  dat we dit opnieuw met de Wooncompagnie kunnen realiseren.’

Sloop tweede kwartaal 2024
De planning van Wooncompagnie is om in het tweede kwartaal van 2024 de huidige woningen te slopen. Hierover zijn de bewoners en omwonenden geïnformeerd. Om de nieuwbouw mogelijk te maken krijgen de huidige bewoners van de te slopen woningen vervangende woonruimte aangeboden. Ook krijgen zij de mogelijkheid om terug te keren naar de nieuwe huurwoningen in de Noorderstraat.