Publicatiedatum: 23 november 2021

Een steentje bijdragen aan bouw sociale huurappartementen in Purmerend

Verschillende betrokkenen droegen woensdag 17 november jl. letterlijk een steentje bij aan de realisatie van 25 sociale huurappartementen in Purmerend. Dat deden ze door een steen te metselen in het in aanbouw zijnde appartementengebouw aan de Pleinbuurt in plan Kop West. Met deze symbolische handeling onderstreept Wooncompagnie dat de realisatie van een nieuwbouwplan valt of staat bij de samenwerking met diverse partijen.

Pleinbuurt Kop West
De 25 sociale huurappartementen verrijzen in het plan Kop West in Purmerend en worden gerealiseerd door Aannemingsbedrijf Wit Wognum. Het gebouwontwerp is van Ted Schulten Architecten. De bouw verloopt voorspoedig; op de bouwplaats is al genoeg te zien. Naar verwachting worden de appartementen medio mei 2022 opgeleverd.

Happen met de bouwers
Aansluitend vond een Wooncompagnie-traditie plaats ‘happen met de bouwers’: een warme lunch voor iedereen die op de bouwlocatie actief is. Door de aangescherpte richtlijnen met betrekking tot Covid-19 vond de maaltijd in een aangepaste vorm plaats maar het was desondanks een feestelijk moment. ‘De lunch is een goed moment om samen stil te staan bij de vordering van de bouw. Daarnaast willen we hiermee onze waardering uitspreken voor alle medewerkers die zich dagelijks, in elk jaargetijde, inzetten voor de bouw van nieuwe woningen,’ aldus Procesmanager Jan Berghout van Wooncompagnie.

Voor een brede doelgroep
De in totaal 25 huurappartementen worden gebouwd voor een brede doelgroep en leveren een goede en noodzakelijke bijdrage aan de sociale huursector. Hier krijgen straks een aantal woningzoekenden een fijne plek. De appartementen zullen in het nieuwe jaar op de website van Woonmatch Waterland worden geadverteerd.