Publicatiedatum: 2 augustus 2021

'De Straat van de maand' in Hollands Kroon

Een nette en verzorgde straat, hoe fijn is het als je daar woont? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Wij gaan hier samen met jullie voor zorgen.

Gemeente Hollands Kroon, Beter Wonen en Wooncompagnie organiseren samen ‘De Straat van de maand’-dag. Wooncompagnie heeft de primeur hiervan op zaterdag 25 september 2021, gevolgd door Beter Wonen op zaterdag 2 oktober 2021.

Wat is de ‘Straat van de maand’?
Samen met je straatgenoten steken de woningcorporaties en de gemeente de handen uit de mouwen om de ’Straat van de maand’ er weer tiptop uit te laten zien. Medewerkers van Wooncompagnie, Beter Wonen en de gemeente inventariseren van tevoren wat jullie willen verbeteren, opruimen of veranderen. Dit kan buitenshuis zijn, maar ook binnenshuis. Denk bijvoorbeeld aan:

* het opknappen van de voortuin of die van de buren;

* het verwijderen van grofvuil uit de buurt of van de zolder 
  (voor het groenafval en grofvuil komt er een container te staan);

* het vegen van een stoep;

* het onkruidvrij maken van een steeg;

* kleine klusjes in huis.

Op ‘De Straat van de maand’-dag gaan we met z’n allen aan de slag om de straat en de woningen mooier te maken aan de hand van de inventarisatie. 

Activiteiten op de dag
We betrekken de kinderen uit de straat graag bij deze dag. We stellen in ieder geval vuilgrijpers ter beschikking, zodat kinderen actief bezig zijn en kunnen helpen. Natuurlijk zijn alle ideeën om kinderen te betrekken bij deze leuke dag van harte welkom. Bij de aanmelding kunnen de ideeën worden doorgegeven. 

De dag start om 10.00 uur en we sluiten rond 14.00 uur af met een hapje en een drankje.

Straat van de maand worden?  
Wil je dat jouw straat hiervoor in aanmerking komt? Bespreek dit dan met de buren en geef de straat voor 20 augustus a.s. op door een e-mail te sturen naar kernbeheer@hollandskroon.nl onder vermelding van ‘De straat van de Maand’. Geef bij de aanmelding aan hoeveel buren er meedoen en motiveer waarom je vindt dat jouw straat ‘Straat van de maand’ moet worden. Meer informatie is ook te vinden op de website van Team Kernbeheer Hollands Kroon.