Publicatiedatum: 21 juni 2021

De laatste bouwfase van appartementengebouw M’DAM is ingegaan. De allerlaatste appartementen zijn met groot transport vanaf de fabriek in Enschede op de bouwlocatie in Monnickendam aangekomen.

Hiermee is het drie maanden durende prefabricageproces van de alle houten appartementen afgerond. Het complete casco woongebouw van constructief CLT (hout) is nu gereed voor verdere afbouw. De laatste bouwfase op locatie bestaat onder andere uit het aanbrengen van gevelmetselwerk en stalen gevelelementen op delen van het woongebouw. Ook worden alle technische installaties en zonnepanelen op de daken aangebracht en aangesloten.

Initiatiefnemer duurzame appartementen
Twintig woningen ten behoeve van sociale verhuur in het project worden afgenomen door Wooncompagnie, tevens mede-initiatiefnemer van M’DAM. Het gebouw is een ontwerp van productontwikkelaar en architect Finch Buildings uit Amsterdam.

Nominatie Duurzaam Bouwen Awards
Begin juni is M’DAM genomineerd voor de Duurzaam Bouwen Awards, in de categorie meest duurzame project. Deze categorie heeft betrekking op bouwprojecten die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. De awards zijn een initiatief van de stichting DBA, waarin abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd hun krachten hebben gebundeld. De stichting heeft als doel verduurzaming van de gebouwde omgeving te stimuleren. Begin juli wordt de winnaar bekend gemaakt.

Samenwerkende partijen
M’DAM is tot stand gekomen door inzet van meerdere partijen, met elk hun eigen expertise. Het plan is ontwikkeld door BMB ontwikkeling B.V. uit Limmen (onderdeel van VolkerWessels). De prefabricage en bouw van het modulaire houtbouwconcept wordt uitgevoerd door De Groot Vroomshoop (tevens onderdeel van VolkerWessels) in haar Fabriek van Houten Gebouwen.