11 september 2019

Medewerker Klantcontact (24-32 uur per week)

Word jij de stem van Wooncompagnie?

Jij hebt graag contact met mensen. Je bent open, staat bekend om je engelengeduld en denkt vooral in oplossingen. Dat komt goed van pas, want als Medewerker Klantcontact ben je het eerste en belangrijkste aanspreekpunt voor onze klanten. En dus de stem van Wooncompagnie. Ligt het aan ons of hebben we nu al goed contact? 

Zó klinkt jouw stem
Als Medewerker Klantcontact schakel je snel. Je brengt telefonische vragen en opmerkingen probleemloos terug tot de kern. Dat doe je vanuit het eerste-lijn support-principe. In de vorm van click, call en face. Je maakt daarbij gebruik van ons bedrijfsinformatiesysteem en werkt op jouw bekende klantvriendelijke en servicegerichte manier. Dat zit in je DNA.

Wat stem jij af?
De vragen van onze huurders en woningzoekenden lopen behoorlijk uiteen en juist dát maakt jouw baan zo afwisselend en uitdagend. Of het nu gaat om ons woningbezit, de slaagkans op de woningmarkt of onze nieuwbouw- en duurzaamheidsprojecten: jouw inzet, kennis en expertise staan als een huis. Je beantwoordt vragen, verwijst eventueel door of coördineert een adequate terugbelactie.

Jouw stem reikt vérder
Je verricht diverse administratieve en ondersteunende werkzaamheden, zoals het verwerken van reparatieverzoeken. Tegelijkertijd ga je graag een stapje vérder. Je levert een wezenlijke bijdrage bij het opstellen/actualiseren van protocollen en het optimaliseren van onze dienstverlening. Want ook bij dit soort zaken is jouw stem van groot belang.

Wat horen wij graag?
Je hebt minimaal een MBO werk- en denkniveau en kennis van onze producten, diensten en werkprocessen. Je communiceert uitstekend, beantwoordt zonder moeite vlot een e-mail in perfect Nederlands, bent van nature klantgericht en hebt een flexibele werkhouding. En het blijft niet bij woorden. Als Medewerker Klantcontact signaleer je ontwikkelingen die van belang zijn voor jouw team en de organisatie. Je praat en denkt mee over team- en organisatiedoelen en vertaalt deze vervolgens naar concrete acties.

Waar praten we over?
De arbeidsduur voor deze functie bedraagt 24 tot 32 uur per week, de invulling wordt in overleg vastgesteld. Flexibiliteit wordt op prijs gesteld. De functie van Medewerker Klantcontact is ingedeeld in salarisschaal F van de CAO Woondiensten met een salarisbereik van € 2.486 tot € 3.019 bruto bij een 36-urige werkweek.

Laat van je horen!
Ben je enthousiast over deze functie en herken je jezelf in het gestelde profiel? Laat dan van je horen! Je stemt ons gelukkig met een korte brief en een uitgebreid Curriculum Vitae. Je kunt je sollicitatie vóór 25 september 2019 sturen aan Wooncompagnie, t.a.v. M. Esser via personeelszaken@wooncompagnie.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.