Publicatiedatum: 14 januari 2020

Wooncompagnie bouwt 12 appartementen in een monumentaal pand te Monnickendam. Heeft u altijd al willen wonen in een woning met historische elementen dan bent u hier aan het juiste adres. In het monumentale pand maken we 12 nieuwe appartementen. In enkele van deze woningen bevinden zich nog originele ornamenten en schouwen. De twaalf tweekamer appartementen zijn verdeeld over drie etages. Elke etage heeft vier appartementen met elk zijn eigen unieke indeling. De tweekamer appartementen zijn geschikt voor maximaal 2 personen zonder kinderen. De oppervlakten variëren tussen de 30 en 55m². De appartementen zijn bereikbaar via de centrale hal, er is geen lift aanwezig. Elk appartement beschikt over een aparte berging in de tuin. De gemeenschappelijke tuin wordt aangelegd door Wooncompagnie.

Toewijzingsvoorwaarden
Vier appartementen worden toegewezen aan jongeren tot en met 22 jaar met behoud inschrijfduur. Vier appartementen worden toegewezen aan jongeren tot en met 27 jaar. Vier appartementen worden zonder leeftijdsgrens toegewezen. Voor alle woningen geldt voorrang voor ingezetenen uit de gemeente Waterland. Voor de appartementen zonder leeftijdsgrens geldt er ook nog voor rang voor huurders die een sociale huurwoning leeg achterlaten in de gemeente Waterland.

Huurprijs
De huurprijs van de tweekamerappartementen voor jongeren t/m 22 jaar is € 432,51, excl. servicekosten. De huurprijs van de tweekamerappartementen voor jongeren t/m 27 jaar ligt tussen de € 471,32 en € 479,53,  exclusief servicekosten. De huurprijs voor de appartementen zonder leeftijdsgrens ligt tussen de € 487,72 en € 573,89, excl. servicekosten. De servicekosten bedragen € 141,40 en komen bovenop de netto huur. 

Oplevering
De verwachte oplevering van de appartementen is medio februari 2020.

Wij zoeken betrokken bewoners
Voor deze bijzondere woonomgeving zijn wij opzoek naar betrokken bewoners die willen investeren in hun leefomgeving. Wij verwachten daarom inzet en enthousiasme om samen met de andere bewoners een bewoners commissie op te starten. Als bewoners pas je een beetje op elkaar en beheer je met elkaar de woningen, de tuin en de gemeenschappelijke ruimten zodat het schoon, heel, veilig en gezellig blijft.

Advertentie Woonmatch
De advertentie wordt op vrijdag 17 januari 2020 om 16.00 uur geplaatst op Woonmatch Waterland en sluit op donderdag 23 januari 2020 om 0.05 uur. Om te kunnen reageren is het noodzakelijk dat de inkomensverklaring 2018 aanwezig is in Woonmatch. Daarnaast  heeft u in Woonmatch antwoord gegeven op de vraag over uw woonsituatie in Waterland. Dit kunt u doen in uw profiel bij “mijn gegevens” en “adres gegevens”. Als u dat nog niet gedaan heeft, doet u dat dan voordat u reageert op de advertentie.