Publicatiedatum: 8 januari 2020

Let op: de woningen worden vanaf 13 januari 16.00u geadverteerd op Woonmatch Waterland. Onderaan deze pagina meer informatie daarover.

 Wooncompagnie bouwt 30 appartementen in Purmerend. Het complex omvat de volgende woningen:
- 13 appartementen van ca 45 m² gebruikersoppervlakte (gbo) op de begane grond. Met gezamenlijke berging
- 17 maisonnettes van ca 72 m² gbo op de eerste/tweede verdieping (badkamer en slaapkamer op de tweede verdieping). Met individuele berging

Er is een lift aanwezig in het complex. De binnentuin wordt aangelegd door Wooncompagnie. Het complex is bij oplevering aangesloten op het Stadsverwarmingsnet. Op het dak liggen zonnepanelen.

Voor wie zijn de woningen?
De appartementen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. De driekamermaisonnettes zijn geschikt voor maximaal drie personen.

Voorrang bij toewijzing

Voorrang bij toewijzing
Bij de toewijzing geldt voorrang voor de volgende woningzoekenden:
• jongeren tot en met 27 jaar
(en/of)
• woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten
(en/of)
• starters op de woningmarkt (wonend in Purmerend)

Toelichting:
Wooncompagnie probeert zoveel mogelijk doorstroming te stimuleren. Daarom bieden wij een groot deel van onze huurwoningen met voorrang aan, aan woningzoekenden die een huurwoning achterlaten. Deze komt dan weer beschikbaar voor andere woningzoekenden.

Starters hebben geen huurwoning die zij kunnen achterlaten. Daarom wordt binnen dit project ook een aantal woningen speciaal aan starters aangeboden. Wat starters exact zijn, bepalen wij niet zelf: in de huisvestingsverordening van de Stadsregio (Purmerend maakt hier onderdeel van uit) gelden voor de toewijzing van jongeren de volgende leeftijdsgrenzen:
1. tot en met 22 jaar (voor jongeren onder huurtoeslaggrens voor jongeren)
2. tot en met 27 jaar

Huurprijs
De huurprijs van het tweekamerappartement is € 569,00, exclusief servicekosten. De huurprijs van de driekamermaisonnette is € 619,00, exclusief servicekosten.

Oplevering
De verwachte oplevering van de appartementen is begin tweede kwartaal 2020.

30 woningen worden maandag 13 januari 16.00u geplaatst op Woonmatch Waterland

De advertentie wordt op maandag 13 januari 2020 om 16.00 uur geplaatst op Woonmatch Waterland en sluit op maandag 20 januari 2020 om 0.05 uur. Om te kunnen reageren is het noodzakelijk dat de inkomensverklaring 2018 aanwezig is in Woonmatch. Daarnaast heeft u in Woonmatch antwoord gegeven op de vraag over uw woonsituatie in Purmerend. Dit kunt u doen in uw profiel bij “mijn gegevens” en “adresgegevens”. Als u dat nog niet gedaan heeft, doet u dat voordat u reageert op de advertentie.


U maakt de keuze voor het appartement op basis van de bouwtekening. Het is niet mogelijk om de appartementen voor 20 januari 2020 te bezichtigen.