Publicatiedatum: 24 september 2021

Een unieke samenwerking tussen De Zorgcirkel, De Vooruitgang en Wooncompagnie levert een uniek woonconcept op! Eind vorig jaar werden de 102 appartementen voor senioren opgeleverd aan de Friese Vlaak in Volendam. Sinds vandaag hebben de drie gebouwen ook elk een eigen naam: Broeker Staete, Friese Staete en IJssel Staete.

Aan de Friese Vlaak wonen senioren zelfstandig, Zij huren hun woning via Wooncompagnie of De Vooruitgang. De Zorgcirkel biedt er zorg en ondersteuning voor wie dat nodig heeft. Deze woon-zorg vorm maakt het mogelijk dat ook echtparen, waarvan één intensieve zorg nodig heeft, samen kunnen blijven wonen.


Bewoonster Gary Kok nam het initiatief voor de benaming van de gebouwen, bewoonster Ella Jonker bedacht ze. Inspiratie voor de namen haalde Ella uit de directe omgeving: De Broeckgouw, Friese Vlaak en het nabij gelegen IJsselmeer. De gemeente Edam-Volendam schonk de naamborden aan de nieuwe bewoners.


De feestelijke onthulling werd bijgewoond door bewoners, medewerkers en de bestuurders van De Zorgcirkel, Wooncompagnie en De Vooruitgang. Een draaiorgel zorgde voor de muzikale omlijsting. Na de onthulling konden bewoners samen in CuliCafé De Ontmoeting genieten van een hapje en drankje.