Publicatiedatum: 25 juli 2022

In het centrum van Purmerend ontstaat in het Wagenweggebied een nieuwe levendige stadswijk. Onderdeel hiervan is Una, een gebouw met 105 appartementen. Hiervan vallen 39 appartementen in de gereguleerde middenhuur. Huurders van Wooncompagnie die woonachtig zijn in de gemeente Purmerend, krijgen voorrang bij de toewijzing van deze appartementen.

Appartementen met parkeerplaats
Er komen 2- en 3-kamerappartementen, variërend in woonoppervlakte van 56 m2 tot 86 m2. De meeste appartementen beschikken over een buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Parkeren vindt plaats op het binnenterrein. Boven deze parkeerplaatsen komt een terras, zodat de auto’s voor een belangrijk deel aan het zicht worden onttrokken.

Doorstroom bevorderen
De voorrangsafspraken zijn gemaakt om de doorstroom in de woningmarkt te bevorderen en meer woningzoekenden te kunnen voorzien van een woning die aansluit bij hun wensen en behoeften. De huurprijzen voor de middenhuurwoningen variëren van 960 tot 975 euro per maand. Bewoners die reageren behouden hun inschrijfduur bij Woonmatch.

Over het Wagenweggebied
Het Wagenweggebied wordt herontwikkeld van verouderd bedrijventerrein naar levendige stadse woonbuurt. Als onderdeel hiervan bouwt Bot Bouw 131 appartementen op een kavel langs de Wagenweg, waarvan 26 sociale huurappartementen voor Wooncompagnie. Deze woningen worden naar verwachting eind dit jaar opgeleverd, gevolgd door de vrije sector huurappartementen. Hier is gebouw Una onderdeel van. Dit gebouw ligt ter hoogte van de Toon Dupuisstraat. Meer informatie over dit project staat op de website www.hureninuna.nl.