Publicatiedatum: 8 juli 2022

Wooncompagnie is van plan het woonzorgcomplex De Meermin in Edam over te nemen van woningcorporatie Vestia. Hiermee vergroot Wooncompagnie haar bezit in de gemeente Edam-Volendam, één van haar vijf kerngemeenten.

Wooncompagnie verhuurt bijna 1.400 woningen in de gemeente Edam-Volendam en is daarmee een logische partij voor de overname van De Meermin. Wooncompagnie neemt zowel het voormalige verzorgingshuis als de aanleunwoningen over. Door de overname blijven de aanleunwoningen behouden als sociale huurwoning.

Reden voor verkoop
Woningcorporatie Vestia richt zich op verhuur van sociale huurwoningen in Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer. Buiten dit kerngebied is het bezit van Vestia sterk versnipperd. Behoud van de woningen voor de sociale huursector is een belangrijke overweging voor Vestia om bezit buiten het kerngebied over te dragen aan een andere woningcorporatie. Wooncompagnie heeft in de gemeente Edam-Volendam een uitgebreid netwerk. Hiermee is zij voor haar huurders letterlijk in de buurt.

Verkoopproces
Vestia en Wooncompagnie werken momenteel aan een zorgvuldig verkoopproces. Wooncompagnie verwacht dat dit proces voor het eind van 2022 afgerond is.