Publicatiedatum: 10 oktober 2023

In het Lelypark en omgeving in Wieringerwerf verrijzen volgend jaar zomer 58 nieuwe woningen. Nadat eerder een overeenkomst werd getekend tussen Trebbe Bouw en Wooncompagnie voor 16 nieuwe woningen in Wieringerwaard, volgen er nu nog eens 58 nieuwe sociale huurwoningen in Wieringerwerf.

Een flinke metamorfose
Voor de sloop van de 32 seniorenwoningen, kreeg het groen dit voorjaar een tweede leven door een ‘struikroof actie’ georganiseerd door woningcorporatie Wooncompagnie. Omwonenden mochten struiken en planten roven voor hun eigen tuin. De komende maanden wordt er in Lelypark dan ook een gehele nieuwe wijk aangelegd. Hiervoor worden wegen verlegd, rioleringen aangepast en andere voorzieningen aangebracht. Als deze werkzaamheden gereed zijn kunnen er in Lelypark en omgeving 58 energiezuinige en gasloze nieuwe woningen worden gebouwd. Het gaat om woningen voor gezinnen, levensloop woningen en rug-aan-rug woningen.

Een diverse wijk met voor ieder wat wils
Stefan van Schaik: ‘Graag helpen we levendige wijken creëren waar mensen zich thuis voelen. In Wieringerwerf gebeurt dat met een bewust samengesteld woonaanbod. Een wijk waar plaats is voor oudere mensen die zelfstandig blijven wonen, maar ook voor jonge gezinnen en een nog steeds groeiende groep alleenstaanden. Al die verschillende mensen moeten hier straks met plezier kunnen wonen’.

Maatwerk met een basiswoning  
Trebbe ontwikkelde een kwalitatief en hoogwaardige basis woning die wel uiterst flexibel is qua ontwerp. Zo kan het maatwerk waarbij drie verschillende woningtypes gerealiseerd moeten worden in Wieringerwerf, probleemloos toegepast worden op de Trebbe BasisWoning. Spaansen Bouwsystemen levert het betoncasco wat al voorzien is van elektra- en waterleidingen.

Informatie over de woningen
Op dinsdag 17 oktober van 17.00-20.00 uur is er in de Cultuurschuur in Wieringerwerf een inloopavond van de gemeente Hollands Kroon waar ook de plannen van Wooncompagnie worden gepresenteerd. De planning is dat rond de zomer 2024 gestart kan worden met de bouw. Naar verwachting zijn de woningen rond de zomer van 2025 klaar voor de nieuwe bewoners.