Diensten voor senioren

Wooncompagnie werkt al jaren samen met Welzijn WonenPlus in de gemeenten Purmerend, Waterland, Alkmaar, Edam-Volendam en Beemster. In het noorden van ons werk gebied is Wonen Plus Welzijn actief in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen.
Onze huurders van 65 jaar en ouder en huurders met een structurele zorgbehoefte kunnen lid worden van bovengenoemde welzijnsorganisaties met ondersteuning van Wooncompagnie.

Wooncompagnie draagt € 3,50 van de € 5,50 lidmaatschap bij per maand. Hierdoor wordt het ook voor bewoners met een smalle beurs mogelijk om gebruik te maken van de diensten van WelzijnPlusWonen of WonenPlusWelzijn.
Beide organisaties zorgen ervoor dat woongerelateerde hulpvragen en het uitvoeren van kleine klusjes bij vrijwilligers terecht komen.

Steeds vaker zien we dat huurders die (soms noodgedwongen) langer zelfstandig blijven wonen niet alles zelf meer kunnen. Denk hierbij aan het ophangen van een schilderijtje, vervangen van een lampje, lichte tuinwerkzaamheden etc. Met een lidmaatschap bij Wonen Plus (welzijn) worden dit soort verzoeken kosteloos uitgevoerd door een vrijwilliger die het leuk vindt om mensen met een hulpvraag te ondersteunen.

Woont u in de gemeente Schagen of Hollands Kroon? Klik hier
Woont u in de gemeente Waterland, Purmerend, Beemster, Alkmaar of Edam/Volendam? Klik hier.

Heeft u een vraag?