Huurcontract aanpassen

Op het huurcontract staat wie de officiële huurders zijn. In sommige situaties is het nodig om uw huurcontract aan te laten passen. Denk hierbij aan trouwen, samenwonen, scheiden en overlijden. Wat wij van u verwachten in deze situaties leest u hier.

Samenwonen
-  U meldt dat niet bij Wooncompagnie, maar wel bij de Basisregistratie personen van de gemeente waar u woont. 
Let op! Als u recht heeft op huurtoeslag dan kan dit veranderen wanneer u gaat samenwonen. Neem daarom altijd contact op met de Belastingdienst, 0800-0543 of raadpleeg www.toeslagen.nl
- Bent u niet getrouwd en er is geen sprake van geregistreerd partnerschap? Maar u wilt wel samen op het huurcontract komen te staan? U dient dan aan te tonen dat er gedurende een periode van twee jaar sprake is van een gemeenschappelijke huishouding. Als dat het geval is kunt u het formulier: Er komt iemand bij me wonen invullen. 
- Is er sprake van een huwelijk of geregistreerd partnerschap? Dan mag de partner altijd bijgeschreven worden als medehuurder. U kunt dit doen met het formulier: Er komt iemand bij me wonen.
- Inwonende kinderen kunnen niet worden bijgeschreven op het huurcontract. In bijzondere gevallen zijn uitzonderingen mogelijk. Wilt u hierover meer informatie? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. 

Echtscheiding of relatiebreuk

Bij echtscheiding bepaalt de rechter wie er in de woning mag achterblijven. In geval van een relatiebreuk bepalen de huurder en medehuurder onderling op wiens naam de huurovereenkomst komt te staan. in beide situaties vult u het formulier beëindiging medehuur in.

Overlijden
Wanneer één van de huurders komt te overlijden wordt het huurcontract overgezet op naam van de huurder die achterblijft. Wanneer u overlijden wilt doorgeven kunt u gebruik maken van het formulier: Overlijden melden.

Wanneer u de huur op wilt zeggen in verband met overlijden en er geen huurders achterblijven in de woning dan kunt u een huuropzegging formulier opvragen bij ons. Dit kan telefonisch op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur via 088 17 18 190 of via e-mailadres klantcontact@wooncompagnie.nl.

Snel naar:
Formulier: er komt iemand bij me wonen
Formulier: melding overlijden
Formulier: beëindiging medehuur

Heeft u een vraag?