Huurtoeslag

Wanneer uw huur te hoog is in verhouding tot uw inkomen heeft u mogelijk recht op huurtoeslag. Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten die u kunt krijgen van de overheid. 
Een proefberekening maken
Wilt u weten of u recht heeft op huurtoeslag? Op de website  van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken. Klik hier.
Aanvragen
Huurtoeslag vraagt u aan via de website van de Belastingdienst bij Mijn toeslagen. Hiervoor heeft een DigiD nodig. U kunt ook de Belastingdienst bellen via 0800 0543, als u er digitaal niet uitkomt.
Uitbetaling
De huurtoeslag wordt door de Belastingdienst direct aan u overgemaakt. Wooncompagnie brengt u daarom elke maand de volledige huurprijs in rekening. De Belastingdienst maakt de bijdrage overigens over vóórdat u de huur aan Wooncompagnie moet voldoen. Om betalingsproblemen te voorkomen adviseren wij u de huurtoeslag direct te reserveren voor het betalen van uw huur.

Snel naar:
Belastingdienst

Veelgestelde vragen

Ik krijg een huurverhoging. Wordt mijn huurtoeslag per 1 juli automatisch aangepast?

Ja, de Belastingdienst / Afdeling Toeslagen past de nieuwe huurgegevens automatisch aan (wij informeren de Belastingdienst over uw nieuwe huurprijs). U hoeft dus niets te doen.

De Belastingdienst kan uw gegevens niet verwerken
Wanneer de Belastingdienst uw gegevens niet kan verwerken ontvangt u in juni een brief met een formulier.  De Belastingdienst vraagt u dan om uw nieuwe huurprijs door te geven.

Meer weten over toeslag?
Neem dan contact op met de Belastingdienst (telefoon: 0800 0543) of kijk op www.toeslagen.nl.

Staat uw antwoord hier niet tussen?