Servicekosten

Servicekosten betaalt u naast uw netto huur. Samen bij elkaar vormen ze de bruto huurprijs van uw woning.


Waarvoor betaalt u servicekosten?
De servicekosten betaalt u voor diensten die nodig zijn om uw woning goed te onderhouden en zijn dus per woonsituatie verschillend.

•Schoonmaakkosten: het schoonmaken van gemeenschappelijke ruimten, soms inclusief glazen wassen
•Elektra: verlichting van gemeenschappelijke ruimten, galerij en berging
•Het onderhoud van de gemeenschappelijke tuin of groenvoorziening
•Waterverbruik
•Buurtbeheerder: de kosten voor toezicht, veiligheid en kleine klussen (alleen van toepassing in complexen 55+woningen).
•Lift: de kosten van de telefoonverbinding en elektra in de lift
•Alarm-apparaat/halshanger (in sommige aanleun- of zorgcomplexen is er persoonsalarmering)
•Voorschot Algemene Ruimte (als het complex een algemene ruimte heeft die exclusief door de bewoners van het complex mag worden gebruikt)
•Stookkosten: in het complex is er sprake van een collectieve verwarmingsinstallatie met verbruiksmeters op de radiatoren voor het (totale) persoonlijke verbruik.

Hoe worden servicekosten afgerekend?
U betaalt maandelijks een voorschot. Op basis van de gefactureerde kosten van leveranciers berekenen wij achteraf de werkelijk gemaakte kosten. Het verschil wordt vervolgens met u verrekend. Het kan dus zijn dat u geld terugkrijgt of moet bijbetalen. Het definitieve bedrag van de servicekosten rekenen we een keer per jaar met u af. Wij streven ernaar dit te doen vóór 1 juli.

 

Misschien ook interessant:
ServiceAbonnement 
Gepland onderhoud
Huur betalen

 

Veelgestelde vragen

Niet tevreden over de uitvoering van de diensten die vallen onder de servicekosten?

Wacht niet op de afrekening! Meld dit direct bij ons, zodat wij tijdig actie kunnen ondernemen. Neem contact op met Wooncompagnie.
Vul het contactformulier in neem telefonisch contact op met afdeling Klantcontact via 088 - 17 18 190.


Komen de servicekosten in aanmerking voor huurtoeslag?

Een aantal servicekosten komt in aanmerking voor huurtoeslag. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie.


Hoe worden servicekosten verrekend bij het opzeggen van de huur?

Afrekening van de servicekosten, voor zover van toepassing op uw woning, vindt niet gelijk plaats met de eindafrekening van uw woning. Dit komt omdat we op dat moment nog niet alle kosten over het kalenderjaar hebben ontvangen. De laatste afrekening servicekosten voor uw woning ontvangt u daarom in het jaar na de huuropzegging. Wij streven ernaar dit te doen vóór 1 juli.


Ik heb teveel betaald. Wat nu?

Dan wordt het betreffende bedrag binnen een maand na afrekening teruggestort op uw rekening. Het rekeningnummer waar naar teruggestort wordt staat vermeld in de door u ontvangen brief. Klopt dit rekeningnummer niet, neem dan contact op met de afdeling Klantcontact om het juiste rekeningnummer door te geven.

Staat uw antwoord hier niet tussen?