Uw huur opzeggen

U heeft een andere woonruimte gevonden en wilt uw huur opzeggen. Wanneer en hoe doet u dit en waar moet u rekening mee houden?

Belangrijk om te weten voor het opzeggen

  • U kunt uw huur opzeggen op iedere (werk)dag van de maand. Dit hoeft dus niet beslist op de eerste dag van de maand.
  • De opzegtermijn is minimaal één maand. Een voorbeeld: u wilt 25 juni de huur beëindigen. Dan moet u uw huur opzeggen vóór 25 mei.


Hoe kan ik mijn huur opzeggen?
Het huurcontract zegt u snel en gemakkelijk op via: Uw huur opzeggen of u kunt bellen met 088 17 18 190, u krijgt dan een huuropzegging formulier toegestuurd.

Na uw huuropzegging

  • Zodra wij uw opzegging hebben ontvangen, sturen wij u een bevestiging. U leest hier wat we van u verwachten als u de huur opzegt.
  • Er wordt een afspraak gemaakt voor een vooropname. De verhuisadviseur gaat dan samen met u door de woning en legt uit hoe u de woning moet achterlaten.
  • Zodra er een kandidaat voor de woning bekend is, neemt die persoon contact met je op voor het maken van een afspraak. De nieuwe huurder komt de woning dan bezichtigen. Er kunnen afspraken gemaakt worden over overnames, zoals vloerbedekking of gordijnen. Deze afspraken leggen jullie vast op het formulier ‘Verklaring van overname, deze dienen jullie beide te tekenen.
  • Bij de eindopname en sleuteloverdracht komt de verhuisadviseur weer langs en controleert dan samen met u, of u de gemaakte afspraken bent nagekomen. Zo niet, dan voeren wij de werkzaamheden uit. De kosten daarvan zijn voor uw eigen rekening.


Beëindigen medehuur
Als het huurcontract op meerdere namen staat en één van de huurders de woning verlaat, dan moet degene die vertrekt zijn of haar deel van de overeenkomst opzeggen. Hiervoor vult u het formulier Beëindigen Medehuur. Ook hierbij geldt één maand opzegtermijn.

Huuropzegging bij overlijden
Wij condoleren u met het verlies en wensen u sterkte in deze moeilijke tijd. Online kunt u een melding van overlijden doorgeven via: melding overlijden of u kunt bellen met 088 17 18 190, u krijgt dan een huur opzegging formulier toegestuurd. Om uw melding in behandeling te kunnen nemen hebben wij naast het huur opzegging formulier ook een kopie van de overlijdensakte of een rouwkaart nodig.


Snel naar:
Beëindigen medehuur
Overlijden melden
Uw huur opzeggen
Checklist huuropzeggen


Heeft u een vraag?