Wonen Plus en Wonen PlusWelzijn

Diensten voor ouderen
Wooncompagnie werkt al jaren samen met WonenPlus in de gemeenten Purmerend, Waterland, Alkmaar, Edam-Volendam en Beemster. In het noorden van ons werk gebied is Wonen Plus Welzijn actief in de gemeenten Hollands kroon en Schagen. Onze huurders van 65 jaar en ouder en huurders met een structurele zorgbehoefte kunnen lid worden van bovengenoemde welzijnsorganisaties met ondersteuning van Wooncompagnie.
Wooncompagnie draagt € 3,50 van de € 5,50 lidmaatschap bij per maand. Hierdoor wordt het ook voor bewoners met een smalle beurs mogelijk om gebruik te maken van de diensten van Wonenplus (welzijn)

Beide organisaties zorgen ervoor dat woongerelateerde hulpvragen en het uitvoeren van kleine klusjes bij vrijwilligers terecht komen.
Steeds vaker zien we dat huurders die (soms noodgedwongen) langer zelfstandig blijven wonen niet alles zelf meer kunnen. Denk hierbij aan het ophangen van een schilderijtje, vervangen van een lampje, lichte tuinwerkzaamheden etc. Met een lidmaatschap bij Wonen Plus (welzijn) worden dit soort verzoeken kosteloos uitgevoerd door een vrijwilliger die het leuk vindt om mensen met een hulpvraag te ondersteunen.

Regio Schagen / Hollands Kroon
Woont u in de regio Schagen en/of Hollands Kroon dan kunt u voor meer informatie kijken op  www.wonenpluswelzijn.nl.Telefonisch contact opnemen kan ook op het volgende telefoonnummer: 0224-273140.

De Senioren Woonadviseur regio Schagen adviseert over:
Vragen bij of over verhuizingen
Vragen bij of over woningaanpassingen
Vragen bij of over inschrijvingen Woonmatch

Voor wie?
De Senioren Woonadviseur staat klaar voor iedereen vanaf 55 jaar en ouder die behoefte heeft aan advies en ondersteuning op het gebied van wonen. Dit geldt voor alle inwoners van de gemeente Schagen of u nu huurt van de Wooncompagnie, particulier huurt of eigenaar bent van een koopwoning.
Zij denken graag met u mee welke (zorg) instanties er ingeschakeld moeten worden om langer thuis te blijven wonen en brengen u daarmee in contact. Ook brengen de Senioren Woonadviseurs met u in kaart welke aanpassingen in de woning gedaan kunnen worden en, indien nodig, wordt het wijkteam ingeschakeld. Zij beoordelen of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de gewenste aanpassing.
Als er sprake is van een verhuizing kunt u samen met de Senioren Woonadviseur de benodigde stappen bespreken.

U kunt voor een afspraak met de Senioren Woonadviseur contact opnemen met de medewerkers van het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn.
Elke dag bereikbaar van 10.00 tot 15.00 uur via tel. 0224-291042.

Klik hier om naar de website van Wonen Plus Welzijn te gaan.

Gemeente Waterland of Edam
Woont u in de gemeente Waterland of Edam dan kunt voor meer informatie kijken op www.welzijnwonenplus.nl. Telefonisch contact opnemen kan ook op de volgende telefoonnummers:
Edam-Volendam: 0299-323101
Waterland: 0299-650480

Senioren Woonadviseur gemeente Purmerend
Bent u op zoek naar een andere woning? Weet u niet hoe u dit moet aanpakken? De senioren woonadviseur helpt u daar graag bij. Zij geeft u informatie en advies over mogelijkheden naar het zoeken van een andere woning of aanpassingen aan uw woning of contacten leggen met andere instanties.

Voor meer informatie neemt u contact op contact op met het servicepunt van Welzijn WonenPlus Purmerend. De senioren woonadviseur maakt een afspraak bij u thuis. 
Welzijn WonenPlus
Tel.:0299 426364
Kometenstraat 6B
1443 BA Purmerend
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.
Klik hier om naar de website.