Een nieuwe keuken, een andere indeling van de woning, een dakkapel. U wilt uw huis ‘eigen’ maken en wij geven u hiervoor de ruimte. Maar er zijn wel een paar spelregels. Loop deze eerst na voordat u zelf begint met klussen.
Wilt u een schriftelijke aanvraag doen voor een aanpassing in uw woning? Voorzie uw aanvraag dan van: een tekening met de afmetingen en bouwmaterialen indien dit van toepassing is.
Wat zijn de spelregels voor woningverandering?
Wat zijn de spelregels voor het aanbrengen van isolatie?
Wat zijn de spelregels voor het aanbrengen van hang- en sluitwerk?
Wat zijn de spelregels voor het aanbrengen van een gevelwijziging?
Wat zijn de spelregels voor het aanpassen van elektriciteit?
Wat zijn de spelregels voor het aanpassen van de waterinstallatie?
Wat zijn de spelregels voor dakaanpassingen?
Wat zijn de spelregels voor het plaatsen van een cv of mechanische ventilatie?
Wat zijn de spelregels voor het plaatsen van een keuken?
Wat zijn de spelregels voor het plaatsen van sanitair?
Wat zijn de spelregels voor het plaatsen van een schotelantenne?
Wat zijn de spelregels voor het veranderen van de woningindeling?
Wat zijn de spelregels voor het veranderen van de tuin?
Wat zijn de spelregels voor het aanpassen van de woninginrichting?
Wij hebben voor uw woning een opstalverzekering afgesloten, in geval van schade door brand en storm. Deze verzekering geldt alléén voor de standaard voorzieningen. Door u zelf aangebrachte veranderingen en aanpassingen kunt u meeverzekeren onder uw eigen inboedelverzekering, als ‘huurdersbelang’. Uw verzekeraar vertelt u daar graag meer over.
Als u een woningverandering heeft aangebracht die voldoet aan de algemene voorwaarden en kwaliteitseisen, mag deze bij vertrek in de woning blijven. Bij de zogenaamde onroerende zaken die u heeft aangebracht (bijvoorbeeld ligbad of keukenblok) heeft u het “wegbreekrecht”. Dat houdt in dat u deze onroerende zaken kunt meenemen bij vertrek, maar dat mag geen schade aan de woning opleveren. U moet dan wel de standaardinrichting die in de woning zat, terugplaatsen. Als u besluit deze onroerende zaken in de woning achter te laten, dan wordt Wooncompagnie automatisch eigenaar wanneer u vertrokken bent. Zaken als gordijnen, meubels, en dergelijke (dus roerende zaken) kunt u meestal aan de volgende huurder ter overname aanbieden. Wooncompagnie bemiddelt hierin niet. Dit is een zaak tussen u en de nieuwe huurder.