Huur opzeggen

Je gaat de huur opzeggen

Waar moet je rekening mee houden?

  • Je kunt de huur opzeggen op iedere (werk)dag van de maand.
  • De opzegtermijn is minimaal één maand.

Maak hieronder je keuze:

Gerelateerde vragen

Hoe regel je de overname van spullen door de nieuwe huurder?

Algemeen

Het overname formulier is een verklaring waarin is opgenomen welke zaken/verandering de nieuwe huurder overneemt van de vertrekkende huurder.

De nieuwe huurder neemt onderstaande veranderingen over en deze zijn daarmee eigendom van hem/haar en NIET van Wooncompagnie. De nieuwe huurder is daarmee zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en vervanging van de overgenomen zaken en goederen.

Bij einde verhuur kan de nieuwe huurder verplicht worden betreffende zaken/veranderingen te verwijderen als de daarop volgende huurder of Wooncompagnie deze niet wenst over te nemen.
Deze verklaring is alleen geldig als deze is ondertekend door beide partijen.  Wanneer er geen getekende verklaring is bij de eindinspcetie, gaat Wooncompagnie er van uit dat er geen overname heeft plaatsgevonden.

Overname formulier

Meer over dit onderwerp

Wat gebeurt er nadat je de huur hebt opgezegd?

Algemeen

Wanneer Wooncompagnie de huuropzegging heeft ontvangen sturen wij je een bevestiging.

Wat we van je verwachten als je de huur opzegt lees je hier.

  • We maken een afspraak voor de vooropname. Tijdens de vooropname loopt de verhuisadviseur met jouw door de woning. Je weet na deze afspraak precies hoe je de woning moet achterlaten.
  • We gaan op zoek naar een nieuwe huurder voor de woning. Als deze bekend is neemt die contact met je op om de woning te bekijken. Je kunt dan samen afspraken maken over het overnemen van spullen (gordijnen of vloerbedekking bijvoorbeeld). Dit leg je vast op het formulier ‘Verklaring van overname’. Denk je eraan dat je deze beide ondertekend?
  • Op de dag van de eindopname komt de verhuisadviseur langs. Samen met jou controleert hij of alles wat is afgesproken ook is uitgevoerd. Als dat niet het geval is dan zal Wooncompagnie het onderhoud uitvoeren. De kosten brengen wij bij jou in rekening.
Meer over dit onderwerp