Reeds opgeleverd

Wonen omringd door groen en water, in een duurzame huurwoning. Het kán, binnen deelplan Keetzijde. In het westelijk gedeelte van de nieuwbouwwijk de Broeckgouw in de gemeente Edam-Volendam verrijzen vierentwintig sociale huurwoningen. Het plan is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Wooncompagnie en de gemeente Edam-Volendam. De bouw is gestart begin 2017. De oplevering is maandag 16 april 2018.

 

In de vorm van een carré
De ruime grondgebonden huurwoningen, naar ontwerp van KuiperCompagnons uit Rotterdam, worden gebouwd in de vorm van een gesloten carré: een naar buiten georiënteerd blok, gelegen in openbaar groen. Het carré omsluit een binnenplein met onder meer parkeergelegenheden. Aan de voorzijde worden de huizen omzoomd door een zogenoemde Delftse stoep. Alle woningen krijgen een eigen achtertuin. Verder voldoen de huizen aan strenge isolatie-eisen, waarmee wonen in Keetzijde vooral ook duurzaam wonen wordt. De ontsluiting voor autoverkeer van het plan naar de weg Keetzijde is in voorbereiding.

De netto huurprijs
De netto huurprijs van de eengezinswoningen bedraagt € 597,00. De huurprijzen vallen binnen de grenzen voor het aanvragen van huurtoeslag. De servicekosten bedragen € 6,15 per maand. Dit komt bovenop de netto huur. De eerste huuraanpassing vindt plaats op 1 juli 2019.

Toewijzing en advertenties 
De toewijzing van de woningen wordt verzorgd door Wooncompagnie. Om in aanmerking te komen, dienen woningzoekenden te zijn ingeschreven bij Woonmatch Waterland. De woningen worden geadverteerd via www.woonmatchwaterland.nl, van woensdag 7 februari (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 februari 2018. Geïnteresseerden kunnen op de woningen reageren tot dinsdag 13 februari 23.59 uur.

De toewijzingscriteria 
Bij de toewijzing van de woningen wordt maximaal gebruik gemaakt van de wettelijke ruimte om voorrang te geven aan inwoners van de gemeente Edam-Volendam. Verder worden de woningen toegewezen aan minimaal twee personen en mag het jaarlijks belastbaar huishoudinkomen niet hoger zijn dan € 36.798,00. De woningen worden toegewezen aan gezinnen met kinderen.  Gezinnen met kinderen en een huurwoning hebben voorrang.