Op dit al jaren braakliggende terrein wil Wooncompagnie 20 woningen laten realiseren door Bouwbedrijf De Geus. Er komen 20 rug aan rug woningen aan de Abbestederweg in Callantsoog. 

De woningen zijn bedoeld voor maximaal 3 persoonshuishoudens. De huur van de woningen zal worden aangeboden onder de lage aftoppingsgrens zodat deze woningen vooral voor starters op de woningmarkt geschikt zijn. 

Bouw
De start van de bouw is enkele maanden geleden gestart.
Interesse
Deze woningen zullen worden geadverteerd in het derde kwartaal 2020 op de website van Woonmatch Kop van Noord Holland. Om te kunnen reageren op de appartementen dient u ingeschreven te staan als woningzoekende bij Woonmatch Kop van Noord Holland. De toewijzing van de huurappartementen wordt verzorgd door Wooncompagnie. Toewijzing is aan de hand van de inkomenscriteria voor 2020.
Toewijzing
Bij de toewijzing gaat 80% van de woningen naar inwoners van Callantsoog.
Onder ingezetene wordt verstaan:
- een woningzoekende die minimaal twee jaar woonachtig en ingeschreven is op een adres in de woonplaats Callantsoog;
- een woningzoekende tot en met 27 jaar die aantoonbaar minimaal twee jaar woonachtig en ingeschreven was op een adres in de plaats Callantsoog en die tijdelijk in verband met een studie woonachtig is op een adres buiten de plaats Callantsoog.
Oplevering
De oplevering staat gepland voor eind september 2020.

Impressiefoto
Plattegrond Type A
Plattegrond Type B
Plattegrond Type C
Plattegrond Type D
Plattegrond Type E
Plattegrond Type F
Plattegrond Type G
Plattegrond Type H