Inschrijving start vandaag 15 juni
De woningen worden vanaf 15 juni 16:00 uur geadverteerd op de website van Woonmatch Waterland. U dient hier ingeschreven te staan als woningzoekende. De toewijzing van de huurappartementen wordt verzorgd door Wooncompagnie. De inschrijving begint op 15 juni 16:00 uur en loopt tot en met 21 juni. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Het Project
Het project is een samenwerking tussen de gemeente, De Vooruitgang, De Zorgcirkel en Wooncompagnie. In het project komen in totaal 102 woningen en een woonkamer XL. Dit is de plek voor het ontmoeten.

Het project is naar een ontwerp van Fame- architecten en wordt gerealiseerd voor aannemer KBK uit Volendam.
De Vooruitgang realiseert 27 3-kamer woningen.
Wooncompagnie realiseert 35 3-kamer woningen 40 Beschermd Wonen woningen. Bij het Beschermd Wonen komen vier clusters van elk tien stuks 2-kamerwoningen met gemeenschappelijke keuken, zit- en woonkamer en is er sprake van 24-uurs zorg door de Zorgcirkel.

De 40 beschermd Wonen woningen en 50% van de overige 3-kamer woningen worden toegewezen aan kandidaten met een zorgvraag. De selectie van kandidaten verloopt via de Zorgcirkel.
De overige 50% van de 3-kamer woningen worden, onder voorwaarden van leeftijdscriteria, toegewezen aan reguliere woningzoekenden.
Duurzaam
De woningen worden opgeleverd zonder gasaansluiting en zullen hoge duurzaamheid doelstellingen hebben.
Elk gebouw wordt voorzien van een collectieve warmtepomp installatie.
Huur
De kale huur van de woningen ligt onder de 1e aftoppingsgrens, €607,46. De energiewoonlasten zullen laag blijven.

Start
De bouwwerkzaamheden zijn in juni 2019. Het heiwerk zal in juli 2019 beginnen. De oplevering wordt eind 2020 verwacht.

Interesse
De woningen worden geadverteerd op de website van Woonmatch Waterland. U dient hier ingeschreven te staan als woningzoekende. De toewijzing van de huurappartementen wordt verzorgd door Wooncompagnie. De inschrijving start 15 juni 16:00 uur en loopt tot en met 21 juni. 

Meer weten? 
Kijk op www.friesevlaak.nl.