In de nieuwe wijk “Het nieuwe glas” te Tuitjenhorn bouwt Wooncompagnie 12 eengezinswoningen. Deze woningen komen binnenkort in de verhuur.

Het complex bestaat uit twee blokken van elk 6 woningen. Alle woningen hebben een voor- en achtertuin. De achtertuinen van de woningen grenzen aan elkaar en komen uit op een gemeenschappelijk achterpad. In de achtertuin staat ook de individuele berging. De parkeerplaatsen bevinden zich aan de zijkant van de blokken.
De eengezinswoningen bestaan uit drie bouwlagen en zijn circa 108 m² groot. Op de begane grond is de woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de achtertuin. De verdieping is vanuit de woonkamer bereikbaar. Op de verdieping zijn drie slaapkamers en een ruime badkamer met 2e toilet. Op de overloop is een vaste trap naar de zolder. De zolder is een open ruimte met een kast voor de technische installaties. De zolder is voorzien van een dakraam.
De woningen zijn Nul op de Meter (NOM) uitgevoerd. Dit betekent dat de energiekosten van de woning in principe over het hele jaar gemiddeld € 0 zijn. Hiervoor zijn de woningen uitgevoerd met een warmtepomp en is één dakvlak van de woning volledig bedekt met zonnepanelen. De woningen hebben geen gasaansluiting. Dat betekent dat er elektrisch moet worden gekookt.
De woningen staan in een nieuw wijk waarbij het uitgangspunt is dat de wijk zo groen mogelijk blijft. Dit betekent dat de erfafscheiding van de woningen worden uitgevoerd in “groene” schuttingen (gaaswerk met hedera) en dat de tuinen, behoudens de aanwezig bestrating, niet verder bestraat mogen worden.

Huurprijs
De netto huurprijs is € 633,00 excl. servicekosten.

Oplevering
De verwachte oplevering van de woningen is eind mei 2021.


Toewijzing van de woningen
Helaas is het vanwege de maatregelen rondom Corona niet mogelijk de woningen te bezichtigen voordat de woningen aangeboden worden. De woningen staan vanaf 9 april 2021 12.00 uur een week op de site Woonmatch Kop van Noord-Holland.
Er worden 10 woningen aangeboden aan doorstromers en 2 woningen aan starters. Verdere voorwaarden zijn de grootte van het huishouden en de huidige woonplaats. De kandidatenlijsten worden als volgt opgebouwd:
Voor starters
1.Woningzoekende woonachtig in gemeente Schagen die geen woning achterlaten, minimaal drie personen;
2. Woningzoekende woonachtig in gemeente Schagen die geen woning achterlaten, minimaal twee personen;
3. Woningzoekende die geen woning achterlaten, minimaal drie personen;
4. Woningzoekende die geen woning achterlaten, minimaal twee personen.
Voor doorstromers
1. Woningzoekende woonachtig in gemeente Schagen die een sociale huurwoning achterlaten, minimaal drie personen;
2. Woningzoekende woonachtig in gemeente Schagen die een sociale huurwoning achterlaten, minimaal twee personen;
3. Woningzoekende die een woning achterlaten, minimaal drie personen;
4. Woningzoekende die een woning achterlaten, minimaal twee personen.

Na sluiting van de advertenties worden de kandidaten in volgorde persoonlijk uitgenodigd op een locatie in Tuitjenhorn voor een keuzemoment op 29 april 2021. De eerste kandidaat krijgt de eerste keus en zo verder totdat de woningen voorlopig toegewezen zijn.
Op en nog te plannen datum krijgen de nieuwe huurders de kans om hun eigen woning te bezichtigen.

 

Tekeningen:
Situatie tekening
Begane grond
Verdieping
Zolder