Wooncompagnie realiseert 14 prachtige levensloopbestendige woningen in Wieringerwerf, op loopafstand van een ruim aanbod aan winkels. De woningen worden gebouwd in een "hofjes-structuur".

Levensloopbestendige woningen
De woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn nog twee slaapkamers en een badkamer. Er is geen aparte zolder aanwezig. De keuken en het sanitair worden standaard opgeleverd. De keuken is voorzien van een inductiekookplaat en afzuigkap en staat in het midden van de woonkamer opgesteld. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen, waardoor de woningen zeer energiezuinig zijn. Elke woning heeft een aparte berging. Deze worden aan de zijkant van de gemeenschappelijke tuin geplaatst.

Bouwvorm
De gevels van de woningen komen kant en klaar uit de fabriek. Er is geen sprake van traditioneel metselwerk. Boren in de gevels, het plaatsen van buitenkranen, zonneschermen en een veranda aan de gevel is niet toegestaan. De binnenmuren zijn houtskeletbouw.

Gemeenschappelijke tuin
De woningen hebben een bescheiden eigen buitenruimte en een grote gemeenschappelijke tuin. De aanleg wordt verzorgd door Wooncompagnie. Na de oplevering zijn de nieuwe bewoners gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderhoud aan de gemeenschappelijke tuin.

Oplevering
Wij verwachten de woningen half december 2021 op te kunnen leveren. Echter zijn wij afhankelijk van diverse factoren, zoals het weer en de aanleg van diverse voorzieningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen van het straatwerk en/of parkeerplaatsen.

Toewijzing/rangbepaling/criteria
De woningen zijn inmiddels toegewezen. Bij de toewijzing zijn een aantal criteria en voorrangsregels gehanteerd. De minimumleeftijd is 55 jaar, of er is sprake van een aantoonbare medische noodzaak en de rangbepaling is als volgt:
1. Huurders van een sociale huurwoning in de gemeente Hollands Kroon. Er wordt een lege woning van een woningcorporatie achtergelaten.
2. Inwoners uit de gemeente Hollands Kroon.
3. Overige woningzoekende(n)

Wooncompagnie vindt het belangrijk dat de bewoners van deze woningen belang hechten aan contacten met de medebewoners, oog voor elkaar hebben en bereid zijn om een bijdrage te leveren aan het onderhoud van de gemeenschappelijke binnentuin.


Plattegronden
Overzicht huisnummers en bergingen
Tussenwoning type B
Hoekwoning type D