Wooncompagnie realiseert 14 prachtige levensloopbestendige woningen in Wieringerwerf, op loopafstand van een ruim aanbod aan winkels. De woningen worden gebouwd in een “hofjes – structuur”.

Levensloopbestendige woningen
De woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn nog twee slaapkamers en een badkamer. Er is geen aparte zolder aanwezig. De keuken en het sanitair worden standaard opgeleverd. De keuken is voorzien van een inductiekookplaat en afzuigkap en staat in het midden van de woonkamer opgesteld. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen, waardoor de woningen zeer energiezuinig zijn. Elke woning heeft een aparte berging. Deze worden aan de zijkant van de gemeenschappelijke tuin geplaatst.

Bouwvorm
Deze woningen worden niet traditioneel gebouwd. De gevels van de woningen komen kant en klaar uit de fabriek.
Dit houdt in dat Wooncompagnie het niet toestaat om in de gevels te boren. Buitenkranen, zonneschermen en/of een veranda aan de buitenzijde van de gevel plaatsen is niet toegestaan.

Gemeenschappelijke tuin
De woningen hebben een bescheiden eigen buitenruimte en een grote gemeenschappelijke tuin. De aanleg wordt verzorgd door Wooncompagnie. Na de oplevering zijn de nieuwe bewoners gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderhoud aan de gemeenschappelijke tuin.

Oplevering
Wij verwachten de woningen eind november 2021 op te kunnen leveren. Echter zijn wij afhankelijk van diverse voorzieningen zoals het weer en de aanleg van diverse voorzieningen, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van het straatwerk/parkeerplaatsen.

Rangbepaling/criteria
Om voor deze woningen in aanmerking te komen dient u 55 jaar of ouder te zijn, maar ook woningzoekenden met een aantoonbare medische noodzaak kunnen voor deze woningen in aanmerking komen.
Bij deze woningen worden een aantal voorrangsregels gehanteerd. De rangbepaling is als volgt:

1. Huurders van een sociale huurwoning in de gemeente Hollands Kroon. U laat deze woning van een woningcorporatie leeg achter.
2. Inwoners uit de gemeente Hollands Kroon.
3. Overige woningzoekende(n)

Aanvullende voorwaarden
Wooncompagnie is voor deze woningen op zoek naar de woningzoekende die past in dit woonconcept. Dat betekent onder meer dat u belang hecht aan contacten met uw medebewoners, dat u oog hebt voor elkaar in het hofje en dat u bereid bent om periodiek een bijdrage te leveren aan het onderhoud van de gemeenschappelijke binnentuin.
Wanneer dit u aanspreekt nodigen wij u van harte uit om te reageren.


Plattegronden
Overzicht huisnummers en bergingen
Tussenwoning type B
Hoekwoning type D