Verzekeren

Verzeker je van een verzekering

Een flinke financiƫle tegenvaller is voor niemand fijn. Als je de juiste verzekeringen hebt, kan je de risico's hierop verkleinen. Een prettig idee om dit goed geregeld te hebben.

Wat verzekert Wooncompagnie voor je?
Wooncompagnie zorgt voor een verzekering van de buitenzijde van je woning, een zogenaamde opstalverzekering. Deze verzekering dekt de schade als gevolg van brand, storm en blikseminslag. Daarover hoef je je geen zorgen meer te maken. Als huurder kan je zelf ook iets doen om jezelf te beschermen tegen onverwachte kosten door schade. Alles in en rond je woning.

Heb je schade aan je eigendommen in en rond je woning?
Dit kan in aanmerking komen voor een vergoeding door een inboedelverzekering. Denk bijvoorbeeld aan grote schades zoals wateroverlast, inbraak en brand. Ook kleine schades kan je vergoed krijgen. Een inboedelverzekering kan deze financiƫle tegenvaller voorkomen.

Heb je zelf gekozen voor een mooie parketvloer, of fraaie zonwering?
Dat is het verstandig deze zelf aangebrachte verbeteringen mee te verzekeren als huurdersbelang. Vraag de verzekering om meer informatie.

Een inboedelverzekering is wettelijk niet verplicht, maar wel aan te raden.

Schade veroorzaakt bij anderen
Mocht je of je gezinsleden onverhoopt schade veroorzaken bij anderen, dan is dat af te dekken met een aansprakelijkheidsverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een bal door het raam bij je buren. Een fijn gevoel als je hier geen zorgen meer over hebt. Deze verzekering is wettelijk niet verplicht, maar wel aan te raden. Je kan ook een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) afsluiten, waarbij ook het opzicht-risico is meeverzekerd. Het opzicht-risico vergoedt schade die je als huurder aan de gehuurde woning veroorzaakt. De AVP-verzekering vergoedt schade aan spullen en personen.

De hierboven genoemde verzekeringen kan je online afsluiten, via je bank of een verzekeringsadviseur.