Verzekeren

Een flinke financiële tegenvaller is voor niemand fijn. Als je de juiste verzekeringen hebt, kan je de risico's hierop verkleinen. Een prettig idee om dit goed geregeld te hebben. Maar wie regelt nu welke verzekering bij een huurwoning?

Wooncompagnie verzekert de buitenkant van je woning
Dit is de opstalverzekering. Deze verzekering dekt de schade als gevolg van brand, storm en blikseminslag. Daarover hoef je je geen zorgen te maken. Wil je je verzekeren voor glasschade? Via het Glasfonds van Wooncompagnie kun je je voor € 0,65 cent per maand hiervoor verzekeren.
Aanvragen Glasfonds

Zelf verzeker je alles in en rond je woning
Denk hierbij aan de schutting in de tuin of spullen in de woning, zoals meubels, vloerbedekking en behang. Dit verzeker je via een inboedelverzekering. Hiermee kan je in aanmerking komen voor een vergoeding bij grote en kleine schades. Bijvoorbeeld als er is ingebroken en er spullen zijn gestolen. Of als er spullen door brand of water zijn beschadigd. En wanneer je huis tijdelijk onbewoonbaar is, worden in de meeste gevallen zelfs de kosten voor een hotelovernachting vergoed.

We raden je dringend aan zo snel mogelijk een inboedelverzekering af te sluiten
Er zijn namelijk veel situaties waarbij sprake is van schade aan je eigendommen zonder dat Wooncompagnie hiervoor aansprakelijk is en deze vergoedt. Als je geen inboedelverzekering hebt, kan dit je veel geld kosten als er onverhoopt iets gebeurt, zoals een brand of inbraak. Een inboedelverzekering kan een financiële tegenvaller voorkomen.

Wil je op weg geholpen worden? Kijk eens op bijvoorbeeld de website van de Consumentenbond welke inboedelverzekering past bij jouw wensen. Verzekeringen kan je online afsluiten, of via je bank of een verzekeringsadviseur.

Je kunt de inboedelverzekering aanvullen met huurdersbelang
Hiermee verzeker je alle verbeteringen in je woning die je zelf heb aangebracht of hebt laten aanbrengen. Zoals een mooie houten vloer, zonwering of keuken. De verzekeraar vertelt je hier graag meer over.

Schade veroorzaakt bij anderen dek je af met een aansprakelijkheidsverzekering
Dit geldt zowel voor schade die jezelf onverhoopt veroorzaakt of één van je gezinsleden. Denk bijvoorbeeld aan een bal door het raam bij je buren. Deze verzekering is wettelijk niet verplicht, maar wel aan te raden. Een fijn gevoel als je hier geen zorgen meer over hebt.

Je kan ook een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) afsluiten, waarbij ook het opzicht-risico is meeverzekerd. Het opzicht-risico vergoedt schade die je als huurder aan de gehuurde woning veroorzaakt. De AVP-verzekering vergoedt schade aan spullen en personen.

Veelgestelde vragen over Verzekeren

Hoe voorkom ik schade aan mijn woning?

Algemeen

Probeer schade zo veel mogelijk te voorkomen. Meld het direct bij Wooncompagnie als je een gebrek of defect ontdekt door een reparatie in te plannen. Wij kunnen dat dan zo snel mogelijk repareren.

Wooncompagnie is nooit aansprakelijk voor schades die u had kunnen voorkomen.

Ook opzettelijke schades of schades die zijn ontstaan door onachtzaamheid van de bewoner(s), vergoeden wij niet. Een voorbeeld: je hebt een raam open laten staan bij storm. Als het raam dan stuk waait, zijn de kosten niet voor Wooncompagnie. Je had deze schade kunnen voorkomen door het te sluiten.

Verzekering

Wooncompagnie herstelt alleen onderdelen die bij de woning horen. Wooncompagnie is niet aansprakelijk voor schade aan je spullen, zoals meubels en vloerbedekking. Daarom is het belangrijk dat je een goede inboedelverzekering hebt.

Schade door nalatigheid Wooncompagnie

Heb je schade aan de binnenkant van je woning of aan spullen doordat Wooncompagnie nalatig is geweest? Dan kun je Wooncompagnie aansprakelijk stellen voor de schade.

Bijvoorbeeld: je hebt ons gemeld dat er iets kapot is, en wij repareren dit niet binnen een redelijke termijn. Hierdoor ontstaat (meer) schade aan de binnenkant van je woning of aan je spullen.

Dit kan ook wanneer Wooncompagnie tijdens werkzaamheden schade veroorzaakt, bijvoorbeeld verfvlekken. Je meldt deze schade, inclusief foto's van de ontstane situatie, via ons contactformulier.

Wooncompagnie heeft voor alle woningen een opstalverzekering afgesloten. Hiermee is jouw woning verzekerd tegen schade als gevolg van brand of storm. Deze verzekering geldt voor de woning met de standaard keuken. Breng jezelf extra voorzieningen en/of kasten aan? Dan adviseren wij deze mee te verzekeren onder je eigen inboedelverzekering (als huurdersbelang). Voor beschadigingen aan blad en keuken ben je zelf verantwoordelijk en aansprakelijk.

Hoe meld ik schade aan mijn woning?

Algemeen

Om de schade in behandeling te kunnen nemen hebben wij van jou de volgende gegevens nodig:

  • schadedatum
  • foto's en omschrijving van de schade
  • de oorzaak van de schade
  • specificatie van de herstelkosten

Deze gegevens kan je doorgeven via het contactformulier. Of per post versturen naar Wooncompagnie, Antwoordnummer 1342, 1620 WB Hoorn.

Is de schade ontstaan door (poging tot) inbraak of vandalisme dan doe je aangifte bij de politie. Een kopie van het proces-verbaal stuur je naar ons op. Als wij geen kopie van je ontvangen dan sturen wij je de rekening van de herstelkosten. Wooncompagnie zorgt ervoor dat de schade wordt hersteld. 

Wanneer is er sprake van nalatigheid (van Wooncompagnie)?

Algemeen

Als Wooncompagnie binnen redelijke termijn nalaat iets te herstellen, dat wel door jou gemeld is. Als je daardoor schade hebt aan je inboedel, kun je Wooncompagnie daarvoor aansprakelijk stellen.

Bij schade gaat het altijd om de feitelijke waarde (de dagwaarde), en niet om de vervangingswaarde van je spullen. Maak foto’s en bewaar de beschadigde spullen, zodat onze verzekeraar de schade kan vaststellen.

Er is ook sprake van nalatigheid als je een gebrek aan uw woning opmerkt en dat niet aan ons meldt. Als je daardoor schade hebt, is Wooncompagnie daarvoor niet aansprakelijk. Daarom is het belangrijk dat je een gebrek altijd zo snel mogelijk aan ons laat weten door een reparatie in te plannen.

Wie is aansprakelijk voor glasschade aan de woning?

Algemeen

Het vervangen van gebroken ramen is voor rekening van de huurder van de woning, behalve als het gaat om inbraakschade.

Je kunt hiervoor deelnemen aan het Glasfonds. Je kunt dit aanvragen via dit formulier.

Wie herstelt en betaalt stormschade aan de woning?

Algemeen

Wooncompagnie herstelt beschadigde onderdelen van de woning. Je plant hiervoor een reparatie in.

Als de (gevolg)schade voorkomen had kunnen worden, zijn de kosten voor eigen rekening. Dit is bijvoorbeeld het geval als het raam beschadigd is doordat je deze tijdens de storm open hebt laten staan.

Het herstel van onderdelen die geen eigendom van Wooncompagnie zijn, zoals bijvoorbeeld een schutting of tuinhekje, is altijd voor je eigen rekening.

Wie is aansprakelijk voor schade aan de woning na lekkage (gevolgschade)?

Algemeen

Ontdek je lekkage? Meld dit direct bij Wooncompagnie door een reparatie in te plannen. Wij verhelpen dan de lekkage.

Heb je door lekkage vervolgschade, bijvoorbeeld aan uw meubels, spullen of vloerbedekking? Maak foto's van de schade en meld het bij jouw inboedelverzekering. Kom je er met je verzekeraar niet uit? Neem contact met ons op. We kijken of we je verder kunnen helpen.

Wie herstelt en betaalt vorstschade aan de woning?

Algemeen

Wooncompagnie herstelt vorstschade (en gevolgschade daarvan, zoals lekkage) kosteloos, behalve als de (gevolg)schade voorkomen had kunnen worden door de huurder. In dat geval zijn de kosten van ontdooien en repareren van bevroren kranen en leidingen voor de huurder.