Nieuws

Petitie ouderenzorg overhandigd

Geef nu rust en ruimte voor de ouderenzorg van morgen! De petitie en het advies is overhandigd aan Tweede Kamerleden. Actiz, ANBO-PCOB, Avoord, Driezorg & Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, Espria Ledenvereniging, LaCoTA, NCZ, Nederland Zorgt Voor Elkaar, NVTZ, Woonzorggroep Samen, Sensire, Verenso, Wooncompagnie, Zorgthuisnl en ZorgSaamWonen steunen de visie. 

Foto Overhandiging Petitie En Advies Toekomst Ouderenzorg 5

Proef met hospitaverhuur in gemeente Purmerend

Een slaapkamer tijdelijk verhuren of iemand helpen in kamernood? Dat kan als huurder van Wooncompagnie in de gemeente Purmerend. Onder de noemer hospitaverhuur, of inwonen, moedigt de woningcorporatie haar huurders aan om woningruimte beter te benutten.

Pilot Hospitaverhuur Wooncompagnie

Blijdschap bij oplevering appartementen aan Melchiorhof in Oudesluis

‘Dit nieuwe appartement is voor mij een stukje nostalgie. Het complex is gebouwd vóór de lagere school waar ik vroeger les kreeg. En op de plek waar wij gaan wonen speelde ik als kind altijd. Hoe leuk is dat?’ Theo Wijnjeterp (85) liet er tijdens de sleuteloverhandiging geen gras over groeien: hij voelt zich nu al helemaal thuis op zijn nieuwe stek. Wooncompagnie leverde dinsdag 6 februari aan de Melchiorhof in Oudesluis twaalf appartementen op. De woningen zijn bedoeld voor jong en iets ouder.

11311 2

Happen met bouwers nieuwbouw Wieringerwaard

Onder de noemer ‘Happen met de Bouwers’ stonden alle betrokken partijen vorige week samen stil bij de razendsnelle vorderingen van het nieuwbouwproject in Wieringerwaard. De bouwers werden door opdrachtgever Wooncompagnie getrakteerd op een heerlijke warme snack. Aansluitend werd gezamenlijk de vordering van de bouw bekeken. Happen met de bouwers is een eigentijds alternatief van Wooncompagnie voor het hoogste punt of het pannenbier.

11301 (2)

Intentieovereenkomst sociale woningbouw in Broek in Waterland ondertekend

Gemeente Waterland en Wooncompagnie hebben een intentieovereenkomst getekend om woningen in het sociale segment te realiseren in Broek in Waterland. De beoogde locatie is het voormalige trainingsveld van voetbalvereniging SDOB, waar de afgelopen periode de tijdelijke locatie van basisschool De Havenrakkers stond.

Foto Ondertekening Sociale Woningbouw Broek In Waterland Def

Tijdelijk Noodfonds Energie

Heb je een hoge energierekening en een beperkt inkomen? Op het Tijdelijk Noodfonds Energie kun je zien of je in aanmerking komt voor een steuntje in de rug.

Noodfonds Energiearmoede (3)

Onderzoek Nieuwsuur - nieuwe afspraken

Afgelopen zomer werden de eerste resultaten van een onderzoek door NOS/Nieuwsuur gepresenteerd over nevenactiviteiten van bestuurders en commissarissen in de corporatiesector. Vanwege de uitkomsten van dit onderzoek van NOS/Nieuwsuur, en de daaropvolgende aanpassing van de Governancecode vanuit Aedes, heeft de RvC van Wooncompagnie nieuwe afspraken gemaakt.

Achtergrond Nieuwsuur (1)

Wijziging huurtoeslag 2024

In 2024 kunnen meer mensen huurtoeslag krijgen. Ook veranderingen in je leven kunnen invloed hebben op de hoogte van je huurtoeslag.

Mantra 1920

Betrokken Wonen De Veldwachter Schagen

Wonen in een omgeving waar buren naar elkaar omkijken? Het wooncomplex De Veldwachter in Schagen biedt straks zo’n fijne woonomgeving voor mensen die een sociale huurwoning zoeken in een betrokken omgeving. Een plek waar bewoners volledig zelfstandig wonen, maar elkaar de helpende hand bieden, waar en wanneer dat nodig is.

Aankondiging Week Van De Bhv (25)