Huur opzeggen

Je gaat de huur opzeggen

Waar moet je rekening mee houden?

  • Je kunt de huur opzeggen op iedere (werk)dag van de maand.
  • De opzegtermijn is minimaal één maand.

Maak hieronder je keuze:

Gerelateerde vragen

Hoe regel ik overname van spullen door de nieuwe huurder?

Algemeen

Misschien heb je spullen die je niet mee wilt nemen naar de nieuwe woning. Dan kun je ervoor kiezen om deze over te dragen aan de nieuwe huurder. In de bevestiging van de huuropzegging lees je hier meer over. Wij adviseren je de overeengekomen overname op papier vast te leggen. 

Je kunt dar dit 'overname formulier' voor gebruiken.

Meer over dit onderwerp

Wat gebeurt er nadat ik de huur hebt opgezegd?

Algemeen

Als wij de huuropzegging hebben ontvangen, sturen wij je een bevestiging. 

  • We maken een afspraak voor de vooropname. Tijdens de vooropname loopt de verhuisadviseur met jou door de woning. Je weet na deze afspraak precies hoe je de woning moet achterlaten. In de folder 'De huur opgezegd. Hoe nu verder?'lees je hier alles over.
  • We gaan op zoek naar een nieuwe huurder voor de woning. Als deze bekend is neemt die contact met je op om de woning te bekijken. Je kunt dan samen afspraken maken over het overnemen van spullen (gordijnen of vloerbedekking bijvoorbeeld). Dit leg je vast op het formulier ‘Verklaring van overname’. Denk je eraan dat je deze beide ondertekend?
  • Op de dag van de eindopname komt de verhuisadviseur langs. Samen met jou controleert hij of alles wat is afgesproken ook is uitgevoerd. Als dat niet het geval is dan zal Wooncompagnie het onderhoud uitvoeren. De kosten brengen wij bij jou in rekening.
Meer over dit onderwerp