Aannemingsovereenkomst Bloemenbuurt getekend

Veertig nieuwe beneden- en bovenwoningen
Wooncompagnie realiseert in de Purmerendse Bloemenbuurt 40 beneden- en bovenwoningen: 16 woningen aan de Hyacinthenstraat en 24 aan de Jan van Egmondstraat/Chrysanthenstraat. De benedenwoningen zijn geschikt om langer zelfstandig te kunnen wonen, ook als men ouder wordt. De nieuwe woningen zijn qua energie en comfort helemaal van deze tijd.

Een steentje bijdragen aan de volkshuisvesting
Het West-Friese aannemingsbedrijf Wit Wognum is voornamelijk actief in de regio. Directeur Bas Wit: ‘Wij werken graag voor een opdrachtgever zoals Wooncompagnie. Betaalbaar wonen moet voor iedereen weggelegd zijn. Door de bouw van 40 duurzame woningen dragen wij met trots ons steentje bij aan de volkshuisvesting’.

Directeur-bestuurder van Wooncompagnie Stefan van Schaik: ‘Wit Wognum is een no-nonsense, allround familiebouwbedrijf met meer dan een eeuw ervaring. Wij hebben veel vertrouwen in dit bouwproces en zijn verheugd dat Wit Wognum deze mooie klus in de Bloemenbuurt in Purmerend op zich wil nemen’.

Slopen, bouwen en terugkeren?
De sloop van de huidige 33 woningen is inmiddels in volle gang. Na de zomer wordt gestart met de bouw. De bouwtijd zal naar verwachting een jaar in beslag nemen. Eerder dit jaar verhuisden de bewoners van de te slopen woningen met ondersteuning van een Sociaal Plan naar een andere woning. Deze bewoners hebben allemaal de mogelijkheid terug te keren naar de Bloemenbuurt.