Koopwoning

U wilt een huurwoning kopen?

Wij bieden al onze koopwoningen aan op de website van Funda (www.funda.nl).

Liever via de website van de makelaar op de hoogte blijven? Dat kan. 
Voor Purmerend, Waterland, Edam/Volendam, Schermer en Beemster kunt u terecht bij:
Makelaardij Teunisse
Voor Schagen, Hollands Kroon en Medemblik zijn dit:
Westhuis Makelaardij
SC Bakker Makelaardij

KoopGarant
Sommige van onze koopwoningen worden verkocht met de koopgarant constructie. Meer informatie over koopgarant leest u hier. Zijn er meerdere belangstellenden voor een woning dan vindt er een loting plaats.
Heeft een huurder van Wooncompagnie altijd voorrang? Nee, wanneer de woning onder de koopgarant constructie wordt verkocht heeft een huurder van Wooncompagnie geen voorrang. 

De vraagprijs
De vraagprijs wordt vastgesteld door de verkopend makelaar. Dit gebeurt in overleg met een verhuisadviseur van Wooncompagnie. De vraagprijs is een reële inschatting van de verwachte verkoopprijs op het moment van verkoop. Als u als onze huurder minimaal bereid bent deze vraagprijs te betalen, krijgt u voorrang bij de verkoop op niet huurders van Wooncompagnie. Dit geldt dus ook als een niet huurder een hoger bod wil doen. U gaat voor! Doen meer van onze huurders een bod, dan gaat de woning wél naar de huurder met het hoogste bod. Wanneer er meer huurders zijn met gelijke biedingen volgt er een loting. Huurders van Wooncompagnie krijgen 14 dagen de tijd na het open bezichtigingsmoment om hun interesse kenbaar te maken en een bod uit te brengen. Als er binnen deze 14 dagen geen geïnteresseerde huurders zijn, dan wordt het verkooptraject vervolgd met de overige geïnteresseerden.

Bijkomende kosten
Als een woning van Wooncompagnie koopt dan is dit op basis van ‘kosten koper’. Kosten koper, afgekort k.k., zijn de kosten die gemaakt moeten worden om eigenaar van een woning te worden. De kosten koper bestaan officieel uit overdrachtsbelasting en notariskosten voor de eigendomsakte. Vaak worden alle bijkomende kosten (zoals notariskosten voor de hypotheekakte en de kosten voor hypotheekadvies) ook als kosten koper aangeduid. Koopt u een woning met koopgarant dan zijn de kosten ook voor de koper en niet voor Wooncompagnie. De overige kosten die komen kijken bij het kopen van een woning, zoals de hypotheekakte en de kosten voor een hypotheek afsluiten, betaalt u als koper wel zelf.