Koopwoning

Ooit gedacht om een huurwoning te kopen?

Naast huurwoningen biedt Wooncompagnie ook koopwoningen aan. Dit doen we in Purmerend, Waterland, Edam/Volendam, Schermer, Beemster, Schagen en Hollands Kroon. Ons aanbod kun je bekijken via funda en op de website van onze makelaars:

KoopGarant of reguliere verkoop?

De meeste woningen verkoopt Wooncompagnie met Koopgarant. Bij Koopgarant geldt een vaste verkoopprijs en is bieden niet mogelijk. Zijn er meer geïnteresseerden voor een woning? Dan vindt een loting plaats. Zijn er meer  geïnteresseerden voor een woning? Dan vindt een loting plaats. Meer informatie over Koopgarant vind je hier.

Een klein deel van de woningen verkopen we via de meest voorkomende weg. Dit noemen wij reguliere verkoop. Hierbij stelt de verkopend makelaar de vraagprijs vast na een taxatie. Dit gebeurt in overleg met Wooncompagnie. De vraagprijs is een inschatting van de verwachte verkoopprijs op het moment van verkoop.

Wie krijgt voorrang bij de koop van een woning?

  • Huurders van een sociale huurwoning van één van de corporaties in de gemeente die een sociale huurwoning leeg achterlaten hebben voorrang. Zij krijgen vier weken de tijd om hun interesse bekend te maken en een bod uit te brengen.
  • Zijn er geen geïnteresseerde huurders uit de gemeente? Dan kunnen inwoners uit de gemeente die geen sociale huurwoning van Wooncompagnie huren, reageren. Zij moeten minimaal één jaar ingeschreven zijn in de gemeente
  • Als laatste komen de geïnteresseerden van buiten de gemeente aan bod.

Bijkomende kosten

Naast de aankoopprijs van de woning, zijn er ook nog kosten koper. Dit zijn de kosten die je maakt om eigenaar te worden van de woning. De kosten koper bestaan uit:

  • overdrachtsbelasting
  • notariskosten
  • kosten voor hypotheekadvies

Ook als je een woning met Koopgarant koopt, zijn deze kosten voor de koper. De kosten voor het afsluiten van de hypotheek en de hypotheekakte betaal je als koper zelf.