Aannemingsovereenkomst getekend voor project Noorderstraat Edam

Op donderdag 18 april tekenden Aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V. en Wooncompagnie de aannemingsovereenkomst voor het project aan de Noorderstraat in Edam. Hier maken twintig verouderde woningen plaats voor 28 nieuwe sociale huurwoningen.

Sloopwerkzaamheden starten na paddenverhuizing
De sloop- en nieuwbouw is zorgvuldig voorbereid. Zo vindt jaarlijks in deze buurt tussen februari en april de paddentrek plaats. Om de padden een veilig heenkomen te bezorgen, plaatste Wooncompagnie op het terrein een scherm en in de grond meerdere emmers. De afgelopen perioden zijn deze emmers elke morgen nagelopen. Zo zijn er ruim 70 padden gevangen. Die zijn allemaal uitgezet in het natuurgebied tussen Edam en Volendam. Nadat ook de gemeenteraad van Edam-Volendam vorige week het bestemmingsplan unaniem heeft vastgesteld, kan naar verwachting medio mei gestart worden met de sloop van de twintig verouderde woningen.

Nieuwe woningen zijn een toevoeging aan historische uitstraling Edam
Na de zomer start aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V. met de bouw van 24 beneden-/bovenwoningen en vier eengezinswoningen. Deze nieuwe woningen, variërend in grootte van 53 m² tot 92 m², zijn ontworpen met oog voor diversiteit en passen binnen de richtlijnen van het Beschermd Stadsgezicht van Edam. Als alles volgens plan verloopt, worden de woningen in het derde kwartaal van 2025 opgeleverd.