Eerste paal woongebouw De Downdriehoek

Onder het toeziend oog van hun ouders vierden de toekomstige bewoners de komst van de heistelling op Winkelmadepark. Ook moesten zij zelf even aan de bak. Joey, Gilano, Jesse, Nicky, Kaj, Sem, Mara, Viggo en Roan mochten allemaal op de paal slaan die straks hun eigen nieuwe woongebouw ondersteuning geeft.

Een eigen stek
Wooncompagnie realiseert deze nieuwbouw voor De Downdriehoek. Een initiatief van ouders die een woonvoorziening wilden realiseren voor hun kinderen. Alle jongeren kunnen goed met elkaar overweg. Bouwbedrijf Tuin neemt – net als de renovatie van Winkelmadepark - de nieuwbouw voor zijn rekening. Het gebouw is ontworpen door Ted Schulten Architecten en past helemaal bij het Winkelmadepark. Zorgpartij Pluzorg levert zowel de zorg aan de bewoners van de Down Driehoek, als aan de nieuwe bewoners van het Thuishuis.

De negen jongeren zijn een hechte groep en hebben veel zin om over zo’n tien maanden te gaan wonen op Winkelmadepark. Zij komen terecht in de warme woongemeenschap van Winkelmadepark, waar bewoners zorg hebben voor elkaar en hun woonomgeving.

Met de bouwhelm 'Ons huis'! kunnen zij af en toe een bezoekje brengen aan de bouwplaats om de bouw veilig te volgen.