Happen met bouwers

Aan de Sportlaan in Wieringerwaard verrijzen in sneltreinvaart 16 levensloopbestendige woningen. Nadat eind vorig jaar de bouw van start ging, bereiken de woningen in januari al het hoogste punt.

Een eigentijds initiatief
Onder de noemer ‘Happen met de Bouwers’ stonden alle betrokken partijen vorige week samen stil bij de razendsnelle vorderingen van het nieuwbouwproject in Wieringerwaard. De bouwers werden door opdrachtgever Wooncompagnie getrakteerd op een heerlijke warme snack. Aansluitend werd gezamenlijk de vordering van de bouw bekeken. Happen met de bouwers is een eigentijds alternatief van Wooncompagnie voor het hoogste punt of het pannenbier.

Een vernieuwend bouwconcept beperkt overlast in de wijk
In Hollands Kroon is Wooncompagnie volop bezig de sociale huurvoorraad uit te breiden én te vernieuwen. Naast nieuwbouwplannen in Middenmeer, ’t Veld, Winkel en Wieringerwerf worden in Wieringerwaard 16 woningen toegevoegd. Kim Hexspoor, Procesmanager bij Wooncompagnie: ‘We bouwen hier levensloopbestendige woningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Deze woningen zijn zeer geschikt om in te blijven wonen, ook als bewoners wat minder vitaal worden’. Met deze innovatieve bouwmethode van Trebbe Bouw - in samenwerking met Spaansen Gevelklaar - zorgt Wooncompagnie ervoor dat omwonenden zo weinig mogelijk last hebben van langdurige bouwactiviteiten in hun wijk.

Een compliment voor de bouwers
Happen met de bouwers is bij uitstek een gelegenheid om waardering uit te spreken voor de bouwers die zich dagelijks inzetten voor de realisatie van nieuwbouw. Beter gezegd: de mákers van een project. Een groot compliment aan het adres van de bouwers die door weer en wind aan een project doorwerken.