Intentieovereenkomst ondertekend

Onderzoek woningbouw op voormalig trainingsveld
Met deze overeenkomst spreken gemeente Waterland en Wooncompagnie af gezamenlijk de mogelijkheden voor woningbouw op deze locatie verder te onderzoeken. Op 14 december 2023 heeft de raad ingestemd met het realiseren van een kunstgrasveld op het hoofdveld van voetbalvereniging SDOB. Hiermee komt naar verwachting in de zomer van 2024 de locatie aan de Drs. Van Disweg vrij.Ambitie is 2000 woningen in tien jaar
Wethouder Wonen Ton van Nieuwkerk: ´In ons collegeprogramma hebben wij de ambitie opgenomen het woningaanbod in Waterland te vergroten met 2000 woningen in tien jaar. Hiervan is 60% bestemd voor sociale huuren betaalbare woningen. Deze locatie biedt mogelijkheden om ongeveer 26 nieuwe sociale woningen te realiseren. Met deze overeenkomst komen we weer een stap dichterbij om te voldoen aan de vraag naar woningen´.

Bouwlocaties zijn beperkt
Stefan van Schaik, directeur-bestuurder Wooncompagnie: ‘We staan te trappelen om in de gemeente Waterland meer sociale woningen toe te voegen. Het woningtekort is in deze mooie en groene gemeente te groot en vooral voor woningzoekenden met weinig koopkracht. Wij zijn dan ook heel blij met de ambitie van de gemeente en willen hier graag onze bijdrage aan leveren. De bouwlocaties in de gemeente zijn beperkt, dat vraagt van alle partijen extra creativiteit. De intentieovereenkomst voor deze voormalige trainingslocatie is daar een mooi voorbeeld van’.

Bouwen sociale huurwoningen Wooncompagnie in gemeente Waterland
In Monnickendam realiseert Wooncompagnie momenteel op drie andere locaties sociale huurwoningen in de gemeente Waterland. Aan de Bernhardlaan komen twaalf sociale huurwoningen en vier middensegment huurwoningen erbij. In de Moordsteeg worden vier sociale huurwoningen bijgebouwd en aan de Nieuwpoortslaan zijn dat er negen.

Nieuwbouw 12 sociale huurwoningen en 4 midden huurwoningen Bernardlaan Monnickendam

Nieuwbouw 9 sociale huurwoningen Nieuwpoortslaan Monnickendam

Nieuwbouw 4 sociale huurwoningen Moordsteeg Monnickendam