Spoedzoekerswoningen in Middenmeer

Gemeente Hollands Kroon heeft besloten dat er aan de Hoornseweg in Middenmeer tijdelijke woningen worden gebouwd. Wooncompagnie zorgt voor de bouw en het onderhoud van de woningen. Van de in totaal 48 woningen zijn 16 woningen beschikbaar voor spoedzoekers. De overige woningen zijn voor Oekraïense vluchtelingen en statushouders.

Wat is een spoedzoeker?
Spoedzoekers zijn mensen die snel een huis nodig hebben. Spoedzoekerswoningen zijn tijdelijke woningen. Een bewoner doet er dus alles aan om zo snel mogelijk weer naar een andere woonruimte te verhuizen, zodat de tijdelijke woning weer beschikbaar komt voor andere spoedzoekers.

Tips om zelf een woning te vinden

  • reageer binnen het hele gebied van Woonmatch Kop Noord-Holland op woningen, dus in heel Hollands Kroon en ook in Den Helder en Schagen.
  • u kunt zich ook inschrijven bij (particuliere) verhuurders.
  • heeft u wel eens gedacht aan woningruil? Zie ook: www.ruilmijnwoning.nl.
  • kunt u inwonen bij familie, vrienden of kennissen of een kamer huren?
  • onderzoek opties voor tijdelijke huisvesting zoals tijdelijke verhuur of pensionopvang, bijvoorbeeld via dnoDoen.
  • kijk eens in een andere regio naar woonruimte.
  • staat u nog niet ingeschreven als woningzoekende? Schrijf u dan in als woningzoekende bij de wooncorporaties en reageer regelmatig op de woningadvertenties. Dit kan op www.woonmatchkopnh.nl, de website voor woningzoekenden in de regio Kop van Noord-Holland.

De gemeente Hollands Kroon behandelt de aanvragen en bepaalt de volgorde.
Kijk op de website van de gemeente Hollands Kroon voor meer informatie.

https://www.hollandskroon.nl/ontwikkelingen/spoedzoekerswoningen/

Meer informatie nodig?
We verwachten dat de woningen medio september 2024 klaar zijn. Heb je na het lezen van alle informatie nog vragen over de spoedzoekersregeling, de aanvraag en de toewijzing? Neem dan contact op met de gemeente Hollands Kroon via: https://www.hollandskroon.nl/contact/.